Napravite domaće, meke perece s tijestom za pizzu i umakom od sira u kojima može uživati cijela obitelj, a posebno mališani
Sastojci:
- 450 g tijesta za pizzu
- brašno za posipavanje
- 2 žlice sode bikarbone
- 4 šalice vruće vode
- sol za posipavanje
Za umak:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica glatkog brašna
- 3/4 šalice mlijeka
- 3/4 šalice naribanog cheddara
- 1/4 žličice cayenne papra
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Na pobrašnjenoj dasci, izrezati tijesto u 8 - 10 kuglica.
3. Svaki kuglicu razvući u oblik valjka duljine 60 cm i oblikovati perec.
4. U vrućoj vodi rastopiti sodu bikarbonu i svaki napravljeni perec kratko umočiti u vodu.
5. Poslagati perece na papir za pečenje i posoliti ih s krupnom soli.
6. Peći 7 - 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Umak:
1. Na srednjoj vatri rastopiti maslac i dodati brašno, miješati pjenjačom minutu pa zaliti mlijekom i kuhati kratko, dok se ne počnu stvarati mjehurići; maknuti s vatre i umiješati sir te miješati dok se sav sir ne rastopi; dodati cayenne papar i sve dobro promiješati.
2. Pečene perece poslužiti s umakom od sira.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr