Spojite mljevenu puretinu i špinat, oblikujte slasne okruglice pa ih ubacite u kremasti umak nalik na bešamel. Poslužite uz špagete ili neku drugu vrstu tjestenine i navalite na neodoljiv spoj okusa u ovim neobičnim mesnim okruglicama
Priprema:
- 400 g smrznutog špinata
- 600 g mljevene puretine
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 jaje
- 350 ml mlijeka
- 1 šalica krušnih mrvica
- 3 žlice parmezana
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 250 g ribanog sira
- prstohvat muškatnog oraščića
- 2 žlice peršina
- sol, papar
- ulje
Priprema:
1. Špinat odmrznite i osušite.
2. Puretinu ubacite u posudu i napravite udubinu u sredini, dodajte špinat. Ubacite i dio sitno sjeckanog luka, češnjak, jaje, oko 20 ml mlijeka, krušne mrvice, peršin, parmezan, sol i papar. Pomiješajte i oblikujte okruglice.
3. Poprskajte ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Dok se okruglice peku, u zdjeli zagrijte žlicu ulja i dvije žlice maslaca.
4. Dodajte ostatak sjeckanog luka, pustite da omekša pa dodajte brašno.
5. Kuhajte jednu minutu, dodajte ostatak mlijeka i temeljac.
6. Pustite da zavrije, a zatim dodajte ribani sir. Začinite soli, paprom, muškatnim oraščićem. Ubacite kuglice i poslužite uz tjesteninu.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr