Mnoštvo je načina na koje možete iskoristiti tartar pa ga tako primjerice možete jesti s prženim lignjama, pečenim srdelicama, namazati na pecivo za sendvič ili ga jesti s pohanim mesom
Sastojci:
- 200 ml majoneze
- 5 - 6 kiselih krastavaca (ovisno o veličini) prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
- 1 žlica kapara
- 1 žlica ribanog češnjaka
- sol i papar
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
- 1 žličica senfa
Priprema:
1. U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješati sastojke.
2. Posoliti i popapriti po želji, te ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu kiseline od krastavaca.
3. Poslužite uz svoje omiljeno jelo koje inače jedete s umakom.
4. Ovako pripremljen, može stajati u hladnjaku nekoliko dana.
Potražite još recepata naportalu Gastro.hr