Vrtić 18. siječnja 2024.

Ovako te može vidjeti i nahvaliti samo tvoje dijete: djevojčica oduševila mamu

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Riječi koje nam upute naša djeca mogu nas oboriti s nogu, i to u svakom smislu te riječi. Nekad mogu biti oštre i okrutne, a nekad najnježnije što smo ikad čuli…

Sve što ti kaže tvoje dijete, ima posebnu težinu. Njihove riječi bodu ravno u srce – nekad ga doslovno probodu, onako bolno, kako to samo djeca znaju; a nekad nam se srce rastopi od te silne divote koju čujemo. Kad su brutalno iskreni onako kako nam ne paše baš, onda se tješimo da samo ne znaju filtrirati riječi još uvijek, da ne misle baš tako. A kad nam tepaju i upućuju lijepe riječi – onda smo ponosni na to kako su djeca iskrena i ne mogu govoriti neistine.

Možda te zanima... "Potpuni makeup za rađaonu, molim!" - što kažeš na tu ideju? Trudnoća

Roditeljski pogled na svijet, da, znamo. Nekad se i sami sebi smijemo. No, činjenica je da nas dječje riječi pogađaju uvijek više nego bilo koje druge. I tako volimo kad nam daju komplimente! Jer nitko, ali baš nitko na ovom svijetu te nas ne vidi onako kako nas vide naša djeca. I iako smo nekad i sami svjesni, budimo iskreni, da malo pretjeraju – tako je to dobro čuti!

Srećom, danas postoje alati uz koje se takvi trenutci nekad i zabilježe. Tako je jedna mama koja ima profil na Instagramu sasvim slučajno snimala kako kćeri radi frizuru, a ona ju je sasvim neočekivano nagradila najslađim komplimentima ikad.

Shena Vici objavila je preslatki video svoje kćeri Halo, koja bi mogla imati 5 godina. U videu Halo izgovara riječi koje su mami zasigurno uljepšale dan, a i puno više od tog. Sve počinje kad malena Halo kaže „Mama, savršena si baš takva kakva jesi.“

Pomalo iznenađena, mama pita što ako ona sama ne misli da je savršena, a djevojčica joj ponavlja da je savršena, te dodaje da ako ne misli da je savršena da bi trebala ponovno razmisliti, te da bi ona razgovarala s njom i uvjerila je da razmisli ponovno. Zato što je savršena takva kakva jest. I onda nastavlja…

„Lijepa si takva kakva jesi, bez obzira na to što nemaš sjajilo za usne. Nije važno to što imaš naušnice u nosu, nije važno to što imaš tetovaže, nije važno imaš li narukvice,“ nabraja simpatična djevojčica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shena (@shenavici)

Mama ju zatim pita, a što je onda to što te čini lijepom. Halo na trenutak razmisli, pa kaže: „Tvoje srce“.

Mama se iskreno iznenadi, a ne moramo niti jednoj mami objašnjavati što u tom trenu osjeća. Povrh svega, kad ju mama pita odakle joj takve misli i riječi, Halo simpatično odgovara: „Jer sam pametna.“ I potpuno je u pravu!

U komentarima se netko našalio i pitao prima li Halo klijente na life coaching i potpuno to razumijemo. Klincima treba dati priliku da nam kažu ono što misle, jer svašta se mudro krije u tim malim glavicama…

Halo na kraju videa mami kaže: "Oh, ali htjela sam dva!" misleći na rep, kad joj je mama napravila samo jedan rep. I s tim se, itekako, možemo poistovjetiti. 

mama, kćer Možda te zanima... Dječja mudrost: Ja volim sebe i moje tijelo voli mene Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.