Vrtić Oni su najbolji! 27. listopada 2021.

'Živimo u gradu, ali svaki dan vozim sina na selo u područni vrtić baš zbog naše tete Zvjezdane'

Foto: Privatna arhiva

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Portal missMAMA i Lidl pokrenuli su kampanju ''Oni su najbolji'' kojoj je cilj odati priznati odgojiteljima i odgojiteljicama koje svakodnevno rade lavovski posao. Odabrano je 9 finalistica koje se natječu za titulu najbolje ''tete'', a koja će ponijeti tu titulu ovisi isključivo o vama. Pomognite nam odabrati najbolju tetu u tri kategorije i glasajte za svoju favoritkinju!

Tijekom života, susrećemo mnoge ljude koji na nas ostavljaju jedan poseban, neizbrisiv trag. Osim naših najbližih, naše obitelji i prijatelja, velik dio našeg života čine i odgojitelji! Kako bismo zahvalili našim odgojiteljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu i dali im zasluženo priznanje, portal missMAMA je u suradnji s Lidlom pokrenuo kampanju pod nazivom ''Oni su najbolji'' te pozvao čitatelje da predlože svoje naj odgojitelje iz vrtića i kažu nam zašto je baš on/ona najbolji/najbolja! 

Svojeg naj odgojitelja/odgojiteljicu mogli ste prijaviti u tri kategorije: 1. Naj za igranje, 2. Naj za pričanje i 3. Naj za sve što treba. U moru prijava koje su stizale na našu redakciju jedva smo nekako uspjeli suziti izbor na 9 finalistica koje će se dalje natjecati za titulu najbolje tete, iako moramo naglasiti da su sve, od prve do zadnje, zaslužile to veliko priznanje.

Priče roditelja koji su se tetama, zahvalni na svemu što rade za njihove mališane, odlučili odužiti s nekoliko toplih riječi zaista su nas ganule. I zato, prije nego što odaberemo pobjednicu, želimo s vama podijeliti te iste priče o, možemo slobodno reći - superjunakinjama u očima djece, ali i roditelja.

Pročitajte priču o finalistici u kategoriji Naj za sve što treba i pomozite nam da odaberemo najbolju od najboljih!

Zvjezdana Dubrović
Dječji vrtić Pinokio, područni vrtić Črnkovci

Priča kojom je nominirana: 

Moja odgojiteljica je najbolja jer je moje dijete s autizmom koje je neverbalno i nije na početku prihvaćalo nikoga, uvela u grupu, radi s njime, naučila je ostalu djecu iz grupe da poštuju, prihvaćaju i uvažavaju moje dijete. Poštuje i uvažava različitosti te ih pokušava uklopiti.

Prvi puta me je teta oduševila kada sam došla prvi dan sa svojim djetetom u vrtić i bila tamo par sati radi njegove prilagodbe. Teta me oduševila svojom sposobnošću da umiri troje male djece koja su plakala i vrištala za mamama. Mješovita su skupina, a teta je umirivala malene, vladala situacijom s velikim "grubijanima" i uspješno žonglirala aktivnosti među različitim godištima. Moje dijete je dijete u spektru autizma, teško prilazi i prihvaća nove ljude. Teta ga je odmah pridobila. Od početka ima povjerenja u nju i k njoj ide i sluša ju. Odmah sam po tome znala da nam je teta zlatna.

Naša teta Zvjezdana je posebna odgajateljica jer svoju skupinu uči da su svi jednaki, samo je neke potrebno malo pogurati. Sva djeca su joj jednako važna, poštuje različitosti, ali ih ne izdvaja.

I još nešto... moje dijete danas ima 5 godina, u spektru autizma je, neverbalan. Živimo u gradu, ali ga svaki dan vozim na selo u područni vrtić baš zbog naše tete. Tamo je bilo mjesta kada smo ga upisivali. Svake godine su upisi za novu akademsku godinu i mi ga ponovno upisujemo tamo. Neki stručnjaci (psihologinja, logopedica) su rekli da ga upišemo u matični zbog više djece, više teta, možda bi dobili asistenta... no, bojim se da si ne bi da li toliko truda kao naša teta Zvjezdana. Naš sin joj je prvo dijete s autizmom, nije se susrela s time ranije, ali se uhvatila ukoštac sa situacijom, proučavala literaturu, slušala savjete stručnjaka koji ga prate, radila s njim vježbe, trudila se s njim, ali nije zanemarila skupinu pri tome. Isto tako je skupinu naučila da funkcioniraju s njim, da ga zovu, vole i prihvaćaju. Tako da je jednak njima i vole ga. Ne izdvajaju ga kao glupog ili da se ne žele igrati s njim jer ne priča s njima. A sve zahvaljujući teti koja ih je tako naučila. Naučila ih je pravim vrijednostima u životu.

Moj sin s njom ima poseban odnos, odnos povjerenja što autisti jako teško postižu. Iako je neverbalan, oni se razumiju, jer su izgradili odnos i bez govora. Kad nešto hoće, traži to od nje, a ona je naučila godinama čitati njegove signale i znakove. Ima on i svoje žute minute, a i za to ima svoj kut u njihovoj sobici, kada ga svi puste na miru. Mogla bih pisati još satima zašto nam je naša teta Zvjezdana zlatna i vrlo važna osoba u našem životu, pogotovo u životu jednog malog bića koje je zatvoreno negdje u svojem svijetu.

Za tetu Zvjezdanu glasujte klikom na Like!

Lidlova robna marka Lupilu nudi bogat i kvalitetan asortiman za mališane: hranu, pelene, kozmetiku, odjeću, omekšivače i deterdžente. Na Lidlovoj web stranici lupilu.hr, namijenjenoj prvenstveno mladim obiteljima, možete pronaći mnoštvo edukativnih i zanimljivih informacija. Za portal pišu etablirani stručnjaci – liječnici specijalisti i nutricionisti, kao i mame blogerice koje dijele svoja svakodnevna iskustva i daju vrijedne savjete. Lidl Hrvatska nedavno je pokrenuo suradnju svog brenda Lupilu s istaknutim hrvatskim pedijatrom, prof. dr. sc. Milivojem Jovančevićem, novim zaštitnim licem kampanje naziva „Sve što beba treba“. Kroz 12 epizoda serijala na Lidlovu Youtube kanalu, obrađuju se edukativne teme vezane uz majčinstvo – od prenatalne dobi djeteta do polaska u školu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.