Vrtić Igre za djecu 21. svibnja 2013.

'Za male slavljenike smišljam originalne igre'

Ivana Plechinger rođendaonica Tulumulu
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glazbenica i radijska voditeljica Ivana Plechinger predstavila nam je svoju rođendaonicu Tulumulu u kojoj je svaka proslava poptuno prilagođena slavljenku

"U mojoj rođendaonici svaka proslava je posebna i potpuno prilagođena slavljeniku. S roditeljima prvo kroz kratki intervju doznajem nešto više o djetetu i onda pišem scenarij za proslavu", rekla je glazbenica Ivana Plechinger, vlasnica rođendaonice Tulumulu, koja se nalazi na adresi Bulvanova 4 u zagrebačkom naselju Ravnice.

Vođena idejom da se u njezinoj rođendaonici stvari rade 'malo drugačije', Ivana sa svojim timom od četiri odgajateljice smišlja originalne autorske igre kao što su Vještičji metloboj, Ribe su kompa, a ne klopa, Kraljevstvo za konja, a nerijetko i uzvanici rođendanske proslave postaju glumci u predstavi.

Njihove uloge ovise o igrama, koje se tete s njima igraju, a nerijetko ih oblače u šarene kostime. Mali glumci u rođendaonici Tulumulu imaju na raspolaganju i veliku pozornicu u čijoj se pozadini nalazi šareni dvorac kojeg je oslikao Ivanin prijatelj.

Satovi glume za školarce

"Želim imati sve pod kontrolom i želim znati što svako dijete točno želi od svoje rođendanske proslave. Moje tete točno znaju je li neko dijete na nešto alergično, je li slavljenik miran, a moj stručni tim spreman je i ako je netko od uzvanika ili sam slavljenik dijete s posebnim potrebama", objašnjava poznata glazbenica.

Osim rođendanskih proslava, u rođendaonici Tulumulu odnedavno se održavaju i satovi glume Glumionica, koje vodi dramska pedagoginja Irena Kolar Vudrag iz ZKM-a. Satovi su namijenjeni djeci staroj od sedam do deset godina, a održavaju se jednom tjedno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.