Roditelji Sretna mama 14. svibnja 2013.

Obitelj koja se zbližava glazbom

ivana plechinger bruno kovačić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glazbenica i radijska voditeljica Ivana Plechinger, koja sa suprugom Brunom Kovačićem i sinovima Janom (14) i Vigom (10) odnedavno ima obiteljski band, ispričala nam je kako je bilo postati mama u drugoj polovici svojih 20-ih

Ova obitelj slobodno vrijeme najviše voli provoditi na pozornici pjevajući. Glazbenica i nekadašnja televizijska, a odnedavno i radijska voditeljica Ivana Plechinger i njezin suprug, glazbenik Bruno Kovačić svoju su ljubav prema glazbi prenijeli i na sinove, 10-godišnjeg Viga i 14-godišnjeg Jana, s kojima nastupaju u obiteljskom bendu Plechinger i Kovačići.

Ivana Plechinger ispričala nam je kako je cijela obitelj završila na pozornici, a nas je zanimalo i kakva je Ivana mama te zašto je ponosna na svoje dečke.

"Jan i Vigo potpuno su različiti. Stariji Jan je dosta miran i s njim je sve lako dogovoriti, a Vigo je njegova suprotnost. Sve nas 'mota' oko malog prsta. No, obojica su jako dobri, vrijedni i talentirani. Jako sam ponosna kao majka što su si najbolji prijatelji", kaže Ivana.

Dvije različite trudnoće i dva različita karaktera

I Jan i Vigo 'zarazili' su se pozornicom – obojica vole glazbu i glumu. Vigo svira klavir i voli slikati, a njegov stariji brat, priča Ivana, uz klavir svira i gitaru te će u budućnosti zasigurno biti negdje na sceni.

Kako su joj djeca različitog karaktera, tako su joj bile i različite trudnoće. Dok je bila trudna s Janom, sve je bilo jako dramatično. U drugoj je trudnoći, kaže, ipak bila mnogo smirenija.

"Imala sam 25 godina kada sam prvi puta zatrudnjela i mislila sam da je to jako rano. Mislila sam da sam premlada i da imam još jako puno posla. Stalno sam paničarila. Da mogu nešto promijeniti, bila bih opuštenija. S Vigom je ipak bilo drugačije. To su bile dvije potpuno različite trudnoće. U prvoj sam imala mučnine, a u drugoj ne", priča poznata glazbenica.

Suprug Bruno nakon poroda zaboravio adresu

Suprug Bruno bio joj je potpora na oba poroda, a Ivana nam je otkrila i kako je zbog rođenja djeteta bio toliko uzbuđen da je zaboravio gdje žive: "Nakon što sam rodila, shvatili smo da smo zaboravili ponijeti torbu za rodilište. Bruno je krenuo kući po nju, a u jednom je trenutku shvatio da je otišao na našu staru adresu", smije se Janova i Vigova mama.

Obojicu svojih sinova Ivana je dojila i to Jana devet mjeseci, a Viga šest. Dok s Janom oko dojenja nije bilo nikakvih problema, s Vigom je to ipak išlo malo teže.

"Strahovito sam se mučila s Vigom. Iako za mene nije bilo dileme oko toga hoću li dojiti, ipak mi se nije baš sviđalo što sam bila jedina osoba u prehrambenom lancu svog djeteta", kaže Ivana dodajući da su danas mlade majke pod velikim pritiskom, a mahom su, smatra, i same krive za to.

"Same smo si postavile preteški teret, a u svemu tome, čini mi se, najviše pate djeca. Mi ih stalno požurujemo da odrastu. Mladim mamama poručila bih da što više vremena provode s djecom. Evo ja se nisam niti okrenula, a moj Jan je već postao mladić", priča Ivana.

Najteže iskustvo: boravak djeteta u bolnici

Pjevačica i skladateljica rekla nam je kako ju je majčinstvo dosta promijenilo jer je postala mnogo odgovornija i ozbiljnija. Kao i svakoj mami najteže joj pada kada su joj dečki bolesni.

"Bilo mi je izuzetno teško kada je Jan imao virusni meningitis i kada je morao ostati u bolnici. Ja sam tada bila trudna s Vigom. Jednostavno ne postoji recept kako preživjeti djetetov boravak u bolnici", zaključuje Ivana.

Zanimalo nas je i kako su njezini dečki 'preživjeli' odvajanje od roditelja kada su krenuli u vrtić.

"Dečkima je bilo dosta čudno kada su krenuli u vrtić, osobito Janu, no nije bilo nikakvih posebnih problema s prilagodbom. Tek su nakon mjesec dana shvatili da je vrtić mjesto gdje sada moraju odlaziti svaki dan. Janu je jedino bilo neobično kada su sva djeca iz vrtića navalila na mene jer sam tada bila poznata kao voditeljica dječje emisije Hugo. Nije mu bilo jasno zašto sva djeca trče njegovoj mami", smije se Ivana.

Novi hit obiteljskog banda

Ističe kako joj je sada poseban gušt kada se svi skupa okupe te potom zapjevaju i zasviraju, a mnogi su im kolege glazbenici rekli kako su upravo zbog toga posebni. Do sada su zajedno snimili obradu Ivanine pjesme 'Pitali momci' te pjesmu ' Od... do... miks' - mješavinu 20-ak domaćih pjesama različitih autora.

"Reakcije su zaista pozitivne. Vidjet ćemo što ćemo dalje. Sljedeća će pjesma vjerojatno biti naša autorska", otkriva Ivana.

A kako zvuče Plechinger i Kovačići možete poslušati na Youtubeu u četverominutnom presjeku hitova naše estrade od šezdesetih do početka 21. stoljeća.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.