Vrtić Igre za djecu 13. svibnja 2024.

Uskoro počinje festival Knjige u krošnjama. 5 dana predstava, koncerata, zabavnih radionica, pričaonica i još mnogo toga

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stigao je događaj za sve mlade avanturiste i maštovite čitatelje! Krećemo na Festival književnosti i zvučnog eksperimenta – Knjige u krošnjama 2024.! Zagrebački Ribnjak će biti središte knjiške zabave od 15. do 19. svibnja.

Zagrebački park Ribnjak i ove je godine domaćin Festivala književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji nakladničke kuće Ibis grafika, Centra mladih Ribnjak i produkcijske kuće Audio Store Transonica!

Bogat petodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, koncerte i druge sadržaje, a brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste.

Cilj festivala je djeci od najranije do srednjoškolske dobi približiti razne modalitete pristupa književnosti kroz književne radionice, audio knjige, predstave, koncerte i druge sadržaje.

 | Author: Promo Foto: Promo

Djeca će imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije. Zainteresirana publika moći će sudjelovati u zabavnim radionicama pisanja inspiriranim Harryjem Potterom, storytelling radionicama Srebrenke Peregrin, štrikanju rukama, vođenoj šetnji šumom i u animiranim filmovima koji se temelje na slikovnicama.

Zabavu za najmlađe osigurat će i Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan te Opera rosa - opera za bebe zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za velike i malene.

Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše dio programa održat će se u unutrašnjem prostoru Centra. U sklopu Festivala, bit će organiziran i sajam knjiga raznih nakladnika po sniženim cijenama. program festivala možete pogledati na službenoj i Facebook stranici festivala

Ulaz na festival se ne naplaćuje.

Možda te zanima... Zašto je za djecu bolje da im tate čitaju priče za laku noć? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.