Vrtić Igre za djecu 27. svibnja 2016.

'S djecom je najljepše raditi jer su najzahvalnija publika'

Magic Leon
Foto: Magic Leon
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mađioničar Magic Leon bavi se iluzijom i trikovima od svoje sedme godine, danas je profesionalni mađioničar i svoje znanje i "magiju" poklanja djeci širom Hrvatske

Mađioničar Magic Leon bavi se iluzijom i trikovima od svoje sedme godine, danas je profesionalni mađioničar i svoje znanje i "magiju" poklanja djeci širom Hrvatske. Za Klokanicu je otkrio kako se počeo baviti tim veselim zanimanjem, čemu se djeca najviše vesele, koje vrste predstava radi, te koje likove iz crtića djeca najviše vole. 

Mađioničarski trikovi ušli su u Leonov život dok je još bio dječak, tada je počeo učiti trikovi, skupljati znanje i rekvizite te odlaziti na razne konvencije mađioničara na kojima je skupljao ideje za nove predstave.

'Jako me usrećuje zabavljanje i nasmijavanje djece'

"Mađioničarstvom sam se počeo baviti od svoje sedme godine kada sam prvi put gledao mađioničara na jednom dječjem rođendanu. Od tog trenutka sam se doslovno zaljubio u ovo predivno zanimanje i jako me usrećuje zabavljanje i nasmijavanje djece na različitima događanjima kao što su rođendani, vjenčanja i priredbe za djecu.", priča Leon o početku svoje karijere.

"Trikove sam učio samostalno iz knjiga. No naravno kao što niti jedan majstor ne može obavljati svoj posao bez alata tako ni mađioničar ne može bez rekvizita. Neke trikove i rekvizite sam izrađujem i smišljam, no naravno neki se moraju i kupiti tako da sam dosta uložio u opremu i razne rekvizite koji mi pomažu u obavljanju ovog posla.", kaže i dodaje kako je odlučio postati profesionalni mađioničar kada je shvatio da ga uveseljavanje i animiranje djece ispunjava.

Magic Leon odradio je mnoštvo humanitarnih nastupa, sudjelovao je na mađioničarskim natjecanjima i osvajao zlatne medalje, na “Super talentu” 2011. godine došao je do četvrt finala. Objasnio je na kojim vrstama priredbi najviše radi.

"Većinom su to predstave na dječjim proslavama, no osim toga  radim nastupe za odrasle u hotelima, različitim zabavnim parkovima, vjenčanjima i ostalim događanjima, no s djecom je najljepše raditi jer su najzahvalnija publika.", kaže.

Magic Leon | Author: Magic Leon Foto: Magic Leon

'Djeca se najviše vesele kada trikove prilagodim njihovoj osobnosti'

Na pitanje čemu se djeca najviše vesele i postoje li razlike u predstava ovisno o dobi djece odgovara: 

"Djeca se najviše vesele kada trikove prilagodim njihovoj osobnosti tj. nečemu što oni vole. Ako primjerice vole crtati, predstavu tematski ispunim bojama i sličnim stvarima koje su povezane sa crtanjem. Predstave su također posebno prilagođene uzrastu za koji nastupam."

Na pitanje što djeca danas vole i koji su im omiljeni likovi iz crtića, Leon Magic odgovara da postoje klasici, ali i neki novi crtići. 

"Najpopularniji likovi iz crtića trenutno su definitivno Malci, Kung Fu panda te naravno klasici poput Mickey Mousa ili Ninje Kornjače koji mogu također doći na rođendan kao maskota. Također u sklopu mog programa klinci dobiju i balone u raznim oblicima kao što su pas, cvijet, mač, puž, labud, tako da zabava ne prestaje ni nakon nastupa.", zaključuje mađioničar. 

Za čitatelje Klokanice i njihove mališane, Magic Leon pripremio je nevjerojatnu čaroliju uz pomoć Čarobne bojanke. Pogledajte video:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.