Vrtić Igre za djecu 24. prosinca 2019.

Prati veličanstveno putovanje Djeda Mraza uživo na Internetu!

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čim sat otkuca ponoć na Badnjak, mališani mogu preko Googlea pratiti veliko putovanje Djeda Mraza preko cijele zemaljske kugle, a tijekom dana i preko NORAD-a koji Djedicu prati već više od 60 godina

Prosinac je najljepše doba u godini, a na sam Badnjak, 24. prosinca djeca diljem svijeta odbrojavaju sate i uzbuđeno čekaju isporuku poklona od voljenog Djeda Mraza. 

Prije njegovog dolaska na Božić, 25. prosinca, djeca i odrasli mogu pratiti veličanstveno putovanje Djeda Mraza preko cijele zemaljske kugle, koristeći satelit organizacije NORAD koja već više od 60 godina prati Djeda Mraza na putu oko svijeta. 

Oko 1500 volontera smješteno je u Sjevernoameričkoj zračnoj obrani (NORAD) kako bi i ove godine održali božićnu tradiciju i razgovarali s djecom iz cijelog svijeta koja prate put Djeda Mraza. 2004. godine i Google je pokrenuo vlastiti mehanizam pomoću kojeg mališani i roditelji mogu pratiti putovanje veselog Djedice.

dijete pismo djedu mrazu Možda te zanima... Pisma Djedu Mrazu: Što djeca žele? Vrtić

Na sam Badnjak mališani mogu početi pratiti Djedičino putovanje preko NORAD-a od 6 ujutro po sjeverno istočnoj vremenskoj zoni (sjevernoameričko vrijeme) i pratiti kako se kreće tijekom cijelog dana do ponoći. Kako je to bilo ranijih godina, našu regiju Djed Mraz obično posjeti u poslijepodnevnim satima.

U svakom slučaju, na svojim računalima, mobitelima ili tabletima zajedno s klincima možeš pratiti gdje se Djed Mraz trenutno nalazi, a na službenoj stranici djeca mogu posjetiti Sjeverni pol, zaigrati niz igara dok gledaju gdje je Djed Mraz ili pogledati niz videa o njemu.

Zašto se djeca pretvaraju da vjeruju u Djeda Mraza?

Volonteri su dežurni na telefonskim linijama cijeli Badnjak i razgovaraju s djecom iz cijelog svijeta koja se zanimaju za putovanje omiljenog Djedice i sobova, a čitaju i mailove koje mališani mogu slati na noradtrackssanta@outlook.com i poruke na društvenim mrežama.

"Puno nas je odrastalo s ovom tradicijom kad smo bili mali, sjećamo se kad smo slušali na radiju prije 30, 40 godina gdje je Djed Mraz, i sad je doista zabavno i dalje sudjelovati u ovome", rekao je kanadski bojnik Andrew Hennessey iz odnosa s javnošću za NORAD.

Ako tvoji mališani ne mogu dočekati 6 sati po sjevernoameričkom vremenu (što je kod nas tek oko podneva), u pomoć priskače Google Santa Tracker. Preko njega Djedicu možete pratiti već od ponoći 23. prosinca na Badnjak, a prva stanica koju će posjetiti ove godine bit će u istočnoj Rusiji. Djeca mogu pratiti putovanje preko bilo kojeg uređaja na web stranici ili kroz mobilnu aplikaciju za Android telefone.

S cjelokupnim putem od otprilike 480 800 200 kilometara Djed Mraz mora se kretati jako brzo, a iz NORAD-a procjenjuju kako putuje čak 2890 kilometara u sekundi! Također, Djed Mraz mora posjetiti 390 000 domova u minuti kako bi stigao svima isporučiti darove, a sveukupno mora proći 75 milijuna kuća tijekom cijele božićne noći. Sva sreća da ima godine i godine iskustva!

Možda te zanima... 'S petero djece mlađe od 10, dosta mi je da Djed Božićnjak preuzima sve zasluge' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.