Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 05. prosinca 2016.

Pisanje pisma Sv. Nikoli i Djedu Mrazu razvija maštu kod djece

djed mraz dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Počelo je naveselije doba u godini, vrijeme kada se mališanima ispunjavaju sve želje. Simpatični djedica Mraz jedan je omiljenih dječjih likova, a pisma njemu odlična su za razvijanje kreativnosti

Ako vaše dijete još nije pisalo Svetom Nikoli ili Djedu Mrazu, sada je pravi trenutak. Možda mislite da pismo simpatičnom djedici nije važno, no varate se. Psiholozi tvrde da je odlično za razvijanje mašte, idealno za vježbanje slova, ali i pravi način da se otkrije što dijete očekuje ispod božićnog drvca.

Kroz priče i izmišljene likove, djeca sazrijevaju, upoznaju svijet, uče pojmove, pa su vile, patuljci, vilenjaci, a posebno Djed Mraz, važni u životu svakog djeteta. On je simbol dobrote u životima mališana, kroz legendu o njemu, djeca uče što je dobro a što loše, stvaraju sliku o tome tko su autoriteti i kako ih poštivati. Pisma Djedu Mrazu: Što djeca žele?

Kroz priču da će poklone dobiti samo dobra djeca, jer Djed Mraz vidi sve, najmlađi stječu i socijalne vještine, razvijaju se u bolje i stabilnije ličnosti, tvrde stručnjaci. Pomozite vašim mališanima da sastave tekst pisma, stave ga u omotnicu i pošalju. Njima će to biti vrlo uzbudljiva i zabavna avantura, a vama će olakšati izbor poklona i omogućiti da bolje upoznate dijete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.