Vrtić Igre za djecu 13. prosinca 2013.

Pisma Djedu Mrazu: Što djeca žele?

dijete pismo djedu mrazu
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pitali smo roditelje u forumu Klokanice vjeruju li njihova djeca u Djeda Mraza i pišu li mu pisma sa svojim željama. Pročitajte neke od najzanimljivijih odgovora, saznajte koje su najčešće dječje želje i uključite se i sami u raspravu i napišite nam kakav odnos s popularnim djedicom ima vaše dijete

Proslava Božića ne može proći bez poklona ispod bora, a šarenim paketićima uvijek se najviše vesele najmlađi. Kako bi Djed Mraz sa Sjevernog pola donio najbolji poklon za svako dijete, većina mališana veselom djedici piše pismo sa svojim željama. U forumu Klokanice pitali smo vas vjeruju li vaša djeca u Djeda Mraza i jesu li mu ikada napisala pismo.

"Djeda Božićnjak ja že lim bebu Ćićabelu još želim kostim od Arijele rep i grudnjak i krunu i do zlatokose kostim kosu obuća jednu sirenu ali mušku", prenijela je doslovno mama Crvenkapica pismo svoje petogodišnje kćerkice Lucije.

Mlijeko i keksi ispod bora

Kada je bio manji, sada šestipolgodišnji sin naše čitateljice severv od Djeda Mraza tražio je sok, čokoladu i autić, a ove godine zatražio je Lego kockice Ninjago. Mali ljubitelj kockica, napisala je njegova mama, Djedu Mrazu obavezno ostavlja mlijeko i kekse.

"Svake godine moramo kod bora ostaviti šalicu mlijeka i kekse, a tjedan dana ranije svaku večer ostavljamo čašu vode jer kaže da bi putem Djed Mraz mogao ožednjeti pa će kod nas malo popiti vode. Njegova mlađa sestra, koja ima 3,5 godine, također ostavlja šalicu mlijeka i kekse, a ove godine je tražila da joj donese veliki paket i nije važno što će biti u njemu, samo neka je velik", piše severv.

Pismo djedici i to nekoliko puta godišnje piše i sin naše čitateljice korisničkog imena jglavas, koji se čak maskira u Djeda Mraza i sam dijeli poklone. Ovom petogodišnjaku božićna čarolija traje i tijekom vrućeg kolovoza.

Božić u kolovozu

"Od svoje druge godine ne prestaje pričati i razmišljati o djedici, kako ga naziva od milja. Barem jedanput mjesečno se zamaskira u djedicu, svakako mu od vate moram izraditi bradu i brkove. Onda u veeeeliku vreću natrpa hrpu igračaka i dijeli svima koji se u tom trenutku nađu u njegovoj blizini. Naravno, prvo napravi popis dobrih i onih koji nisu bili baš dobri, pa po tom kriteriju dijeli poklone. Kad smo na moru, uđe u svoj gumeni čamčić i tata ga mora voziti po moru kao sob, a on zamišlja da je čamčić sanjke i veselo maše ljudima na plaži i povikuje : 'O-ho-ho, sretan Božić i Nova Godina'. Naravno, svi se na plaži smiju, jer je kolovoz… Uglavnom, pismo djedici pišemo nekoliko puta godišnje i tu se navedu svakakve želje: 'Dragi djedice, želim biti tvoj pomoćnik, želim kada narastem biti ti, ne trebam niti igračke, samo da budem kao ti'", piše u svome pismu petogodišnjak.

Igračke su od "djedice" zatražili i šestogodišnji Noa i četverogodišnji Borna, a njihovo pismo su do Sjevernog pola odnijele pomagačice djeda Mraza, vjeverice. Ovi dječaci su, osim darova, za Djeda Mraza imali još jednu želju – poželjeli su vidjeti ga.

"Mi smo u intenzivnoj fazi potpunog i iskrenog vjerovanja u Djedicu. Pisma su napisana i vjeverice (pomagači Djeda Mraza) su ih marljivo pokupile s prozora. A želje su čisto nevine dječje: igračke (od društvenih igri do akcijskih figura) i ako bi, možda, Djedica mogao doći prije nego što oni zaspe da ga vide. Čak su smislili i božićnu pjesmicu za njega kao zahvalu za poklone", napisala je mama ppoldrug.

Želi darovati drugu djecu

Dok Noa i Borna tek čekaju da vide Djeda Mraza, jedan trogodišnjak već ga je vidio dok je svijetlio na nebu, napisala nam je mamamaya koja kaže kako je djedica sastavni dio njihovog svakodnevnog života.

"Moj dječak, trogodišnjak, svaku večer legne u krevet na vrijeme jer Djedo Mraz prolazi svaku večer i gleda da li djeca spavaju i gleda kako su se ponašala tijekom dana. Jednu je večer vidio avion kako svijetli na nebu i rekao da je to Djedo Mraz i brzo legao spavati! Djedo Mraz je uključen u naš svakodnevni život. Nismo pisali pismo, jer kako on kaže 'Želim da me Djedo Mraz iznenadi poklonom. Ne znam što ću dobiti, budemo vidjeli'. Zna da on nosi poklone pod bor jer se rodio beba Isus i zato djeca koja se lijepo ponašaju dobiju poklon", napisala je mamamaya.

Iako većina djece u pismu djedici piše koje bi poklone željeli pronaći ispod bora, jedna djevojčica u svom je pismu poželjela i da sama može darivati drugu djecu.

"Moja curica ima pet godina i tri mjeseca, pisala je pismo Djedu božićnjaku i poželjela je biti ptica da dođe kod svakog djeteta koje nema roditelje i donese im puno slatkih plišanih medvjedića i priča u kojima su svi sretni. Važno je da bude velika ptica da može pratiti Djeda Božićnjaka. Jako se veseli  poklonima, i kaže mi da je bila sebična dok je bila mala, sada više ne, i naravno pokloni su bitni, ali ljubav je najbitnija", napisala je njezina mama rada.

Vjeruje li vaše dijete u veselog djedicu koji donosi poklone ispod bora? Uključite se u naš forum i napišite je li vaše dijete ikada pisalo pismo Djedu Mrazu i što mu je napisalo!

Pročitajte i druge članke u specijalu Veseli obiteljski blagdani!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.