Vrtić Igre za djecu 30. rujna 2016.

Naučite kako s djecom izraditi igračku i koje materijale koristiti

nivea
Foto: Siniša Sunara
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Educirani volonteri održat će besplatne radionice za roditelje i djecu s ciljem poticanja obitelji na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru

Dječja igra i igračke obilježit će NIVEA Dječji tjedan koji se održava od 3. do 9. listopada diljem Hrvatske u sklopu projekta društvene odgovornosti ''Neka odrastanje bude dječja igra'' u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, gradovima i općinama.

'Što se djeca više igraju, bolje napreduju u razvoju'

U već tradicionalnom tjednu možete sudjelovati u izradi igračaka, naučiti zašto je igra izuzetno važna za odrastanje te kako kvalitetno provoditi slobodno vrijeme kroz igru.  Educirani volonteri Društava naša djeca, koji su prošli kreativne seminare i edukaciju u sklopu projekta, održat će besplatne radionice za roditelje i djecu s ciljem poticanja obitelji na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Napravite sami igračku za dijete

Jedna od tema radionica bit će i igračka - kako izraditi igračku u svom domu te koje materijale koristiti prilikom izrade. Dio igračaka i dječjih uradaka izrađenih na radionicama predstavit će se na izložbi o igračkama koja će se održati u studenom. Upravo je igračka glavna tema nagradnog natječaja koji se provodi na mrežnim stranicama Nivee do 6. listopada.

Znate li koji je najveći problem većine roditelja?

Dizajnerice Slavica Farkaš, Tea Janković, Iva Risek i Adriana Pavelić za potrebe projekta izradile su prototipove igračka, a javnost će odabrati najbolji koji će se producirati u limitiranom izdanju. Pobjednička igračka koristit će se u edukativne svrhe s ciljem promicanja igre i igračke sastavnim dijelom odrastanja svakog djeteta.

I vi se možete uključiti u glasovanje i sudjelovati u odabiru najboljeg prototipa - na www.nivea.hr/nivea-noviteti/djecja-igra odaberite svog favorita i putem prijavnog obrasca objasnite koja je vaša omiljena igračka i zašto te uz malo sreće možete osvojiti i tjedni NIVEA poklon paket

Više o projektu saznajte na web stranici ili Facebooku.

Ne bacajte plastične čepove, napravite od njih igračku za dijete

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.