Vrtić Igre za djecu 27. svibnja 2016.

Napravite igračku za male ljubitelje pizze

pizza
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pogledajte video tutorial edukativno kreativne radionice Mali kreativci i zajedno sa svojim djetetom napravite set za malog pizza majstora: pregaču, kuharsku kapu i komad pizze

Za izradu seta za pizza majstora potrebno nam je: deblji i tanji karton, guma, traka za vezanje, škare i ljepilo te komadi kolaža koji predstavljaju rajčicu, sir i šunku.

Na debljem kartonu nacrtamo pregaču te izrežemo. Zatim na drugom debljem kartonu nacrtamo i izrežemo oblik kuharske kape. Na ostatku debljeg kartona nacrtamo trokut pizze i također ga izrežemo. 

Na gornjem rubu pregače probušimo rupice sa svake strane i provučemo trakicu kako bismo ju mogli zavezati oko djetetovog struka. Zatim od tanjeg kartona izrežemo jednu traku na kojoj također probušimo rupice na krajevima i provučemo gumu te napravimo čvorić s jedne i druge strane. Dobivenu traku zalijepimo na izrezanu kuhinjsku kapu kako bi ju dijete moglo staviti na glavu.

Dok vi režete opremu za majstora, dijete neka kombinira sastojke za pizzu i izrezuje ih iz kartona.

Kad vaš mali pizza majstor napravi pizzu, stavite dekicu na pod i pravite se da imate piknik. Uživancija zajamčena!

-

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.