Vrtić Igre za djecu 21. kolovoza 2024.

Na 26. Špancirfestu najmlađe očekuju Muzej iluzija, gaming zona, rolalište...

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ukupno više od 100 znanstvenih, kreativnih i edukativnih radionica, kazališnih predstava, sportskih igara, mini disca i drugih sadržaja mališane očekuje u Parku kreative, a novitet su 3D igre iz Muzeja iluzija.

Na 26. Špancirfestu koji će se u Varaždinu održavati od 23. kolovoza do 1. rujna među 500 predviđenih programa bit će i oni namijenjeni najmlađima, poput Parka kreative, Muzeja iluzija, rolališta, gaming zone i Glazbene klinike, objavila je u utorak gradska Turistička zajednica.

Kako ističu, najmlađi špancireri nisu ništa manje važni gosti Špancirfesta od odraslih, stoga je i za njih pripremljen cijeli niz sadržaja.

Park kreative iza varaždinske katedrale svih deset dana bit će oaza igre, stvaralaštva i kreativnosti, u kojem će mališani imati priliku sami napraviti vulkan, šumeću kupku, tornado, lava lampu ili slonovu pastu. Bit će organizirana i Znanstvena špajza u kojoj će, između ostalog, moći naučiti kako od prirodnih materijala pronađenih u okolišu napraviti svoju igračku, a u radionicama Kreativnog nereda okušat će se u izradi festivalskih suvenira. 

Možda te zanima... Današnja djeca se sve manje igraju - to znamo, ali dokazano je i istraživanjem Vrtić

Ukupno više od 100 znanstvenih, kreativnih i edukativnih radionica, kazališnih predstava, sportskih igara, mini disca i drugih sadržaja mališane očekuje u Parku kreative, a novitet su 3D igre iz Muzeja iluzija.

Podno bedema Starog grada i ovoga puta bit će postavljen Vindiland, u kojem će djecu, uz uobičajene, dočekati i novi sadržaji poput dnevnog i noćnog rolanja, a moći će se družiti i s poznatim sportašima.

Gaming avantura očekuje ih u White Shark Gaming zoni gdje će se grati Tekken, Fortnite, FC24 i druge videoigre, a generacija Mortal Kombata i Super Maria zabavit će se u retro kutku za čiju je organizaciju zadužen Tehnološki park Varaždin. Nekoliko slobodnih mjesta ostalo je za turnire u Fortniteu i Tekkenu, a prijaviti se treba na poveznici https://forms.gle/uAG1q4995C3W5NR36.

Bit će tu i poznata Glazbena klinika u kojoj se i mali i veliki mogu uključiti u radionice sviranja ukulelea, udaraljki, bubnjeva i street drumminga, električne i akustične gitare, klavijatura te u radionice pjevanja. 

Avanturisti će dozu adrenalina dobiti u Lunaparku, a dječja zona s trampolinima, napuhancima i brojnim zanimljivim sadržajima postoji i u sklopu Špancir Burger Festivala.

Možda te zanima... 7 društvenih igara za odmor - ne zauzimaju puno mjesta kad piakiraš, a ispune vrijeme Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.