Vrtić Igre za djecu 24. rujna 2023.

Koliko brzo djeci dosade nove igračke?

Foto: Freepik ; Nove igračke djeci dosade za manje od mjesec dana
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanje pokazalo je da djeca imaju u prosjeku četiri igračke s kojima se nikada nisu ni igrala

Prema istraživanju, ispostavilo se da u najboljem slučaju djeca za otprilike mjesec dana gotovo u potpunosti prebole novu igračku. No, većini djece nove igračke dosade i mnogo prije toga, a roditelji nevjerojatnom brzinom odbacuju igračke u savršeno dobrom stanju!

The British Heart Foundation upravo je otkrila da 28 posto roditelja iz Velike Britanije "priznaje da često bacaju igračke u savršenom stanju", izvještava Yahoo News. "Novo istraživanje roditelja otkrilo je da dijete u prosjeku izgubi interes za igračku u roku od samo 36 dana. Petina roditelja rekla je da je njihovo dijete izgubilo interes nakon 11 sati igre, dok je 8 posto reklo da je njihovoj djeci nova igračka dosadila za manje od sat vremena. "

Na ovaj trend možda djelomice utječu djeca koja više koriste ekrane i tablete za zabavu i rjeđe se igraju igračkama. Ovi rezultati istraživanja su sjajan podsjetnik za sve nas na  važnost promišljenog odabira igračaka i možda barem pokušavanje izbjegavanja impulzivnih kupnji koje bi mogle ubrzo završiti na otpadu!

kbc Možda te zanima... Humanitarna akcija KBC-a Zagreb i dalje traje: Prikupljaju plišance za malene pacijente Vrtić

Mnoštvo novih igračaka završava u smeću!

Iako je ova anketa provedena u Velikoj Britaniji, velika je vjerojatnost da ova priča vrijedi za svu djecu zapadnog svijeta. Zaklada ističe da ovo ne samo da pokazuje da trošimo novac na igračke s kojima se djeca neće igrati, već da mnoštvo savršeno dobrih igračaka završava u smeću!

Njihovo istraživanje pokazalo je da djeca "imaju u prosjeku četiri igračke s kojima se nikada nisu ni igrala - što bi moglo ukazivati na čak 162 milijuna neiskorištenih igračaka u Velikoj Britaniji".

Allie Casazza Možda te zanima... Evo što se dogodilo nakon što sam donirala sve igračke svoje četvero djece Vrtić

Osvijestimo se

Britanska zaklada potiče roditelje da budu dio projekta "Amnestije igračaka" darujući neželjene igračke u dobrotvorne svrhe. Također, nadaju se da će roditelji pažljivije razmisliti o tome gdje završavaju njihove vrlo malo korištene ili čak neiskorištene igračke.

Ovo je izvrstan poticaj za preispitivanje izbora i konzumerističkog duha u kojem živimo! Možda bi roditelji, umjesto posjeta dućanima s gomilom igračaka, trebali posjetiti mjesta na kojima će djeca učiti i stvarati uspomene, a novac umjesto na igračke usmjeriti prema nečemu što će svima dugoročno koristiti.  

Možda te zanima... Zašto su djeca zapravo sretnija s manje igračaka? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.