Vrtić Igre za djecu 15. studenoga 2018.

Priprema dječjeg rođendana bez puno muke? Imamo trikove

Foto: Guliver ; Proslava rođendana
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Najbolji rođendani za mališane mogu biti zabavni i kreativni bez puno novaca, a pripreme se mogu obaviti bez stresa i s puno veselja

Proslava rođendana tvog mališana sigurno je najveseliji dan u obitelji. Dječja glavica puno prije svog rođendana počinje smišljati kakve poklone želi, ali i kako bi trebala izgledati proslava. Roditelji žele ispuniti dječje želje, ali često ga treba proslaviti s različitim skupinama djece pa može biti jako komplicirano te je zato jako važno o svemu početi razmišljati na vrijeme, ali i pitati dijete što želi.

Naravno, zapamti da je tvoje dijete slavljenik i daj mu ono što želi, ali se dogovorite da ćete u svemu sudjelovati zajedno te da će se poštovati njegove želje, ali i tvoje financijske mogućnosti.

Koja je tema zabave?

Prvo provjeri želi li dijete neku tematsku zabavu. Je li trenutno oduševljeno nekim likom iz crtića, vlakićima ili mu ništa od toga ne treba. Ako želi tematsku zabavu vrlo lagano možeš doći do jednostavnih dekoracija, ako je dijete dovoljno veliko možete zajedno izraditi crteže, maske, ukrasne stvari za zidove - pusti da djetetova mašta vodi glavnu riječ. Balone i ostale dekoracije kupi na vrijeme kako bi bez stresa uživala u uređivanju prostora sa svojim djetetom. 

Napravi popis uzvanika koje dijete želi pozvati, a zatim ga pusti da izradi pozivnice uz svoje omiljene likove. A onda počnite pripremati što će se jesti i uz koje hitove će plesati.

fb Možda te zanima... Kako napraviti rođendansku Peppa Pig tortu Vrtić

Torta, slatkiši i grickalice su neizostavni

Rođendanski jelovnik ne bi trebao biti kompliciran osim torte koja se uvijek radi prema željama malog slavljenika. Sendviči, grickalice, sokovi i torta najbolji su način kako zadovoljiti male goste. Kad je riječ o sendvičima, šunka, sir, namaz, krastavci i rajčica siguran su pogodak, ali pritom radite male sendviče kako bi djeci bilo lakše držati ih i jesti jer teško da će svaki put sjesti i jesti.

Od grickalica su najpopularniji čips, smoki i štapići koje danas možeš pronaći u različitim zdravim varijantama. Kada je riječ o sokovima, možeš se potruditi pa u blenderu izmiksati voće uz dodatak vode, ili ako za to nemate vremena, kupi u trgovini sokove s većim udjelom voća.

Naravno, prije slavlja saznaj ako je neko dijete alergično na hranu. Djecu ne pokušavaj oduševiti mrkvom i celerom, ali im dodatne vitamine možeš ponuditi uz Lizzy bombone u obliku medvjedića ili Dietpharm Lizzy Multivitamin u slamkama koji će djeci biti zabavni, ali i puni vitamina i minerala. Ako ne želiš napraviti previše slastica, pokušaj pronaći različite recepte za domaći sladoled i slastice koje će biti jednako ukusne.

hello kitty torta Možda te zanima... Pet brzih recepata za rođendanske torte Vrtić

Odaberi glazbu i igre

Sva djeca vole glazbu pa je tako glazbena lista neizbježan sastojak svakog dobrog partyja. Stavi na USB neke pjesme koje slavljenik voli, ali dodaj i hitove Taylor Swift i sličnih glazbenika koji su iznimno popularni među mlađim generacijama i čiji tekstovi nemaju neprikladan sadržaj.

Djeca su djeca i brzo im sve dosadi, pa uvijek imaj plan B, pa i C i D. Osmisli dovoljno zabavnih igara, pa kada im postane dosadno, brzo mogu prijeći na nove ideje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.