Vrtić Igre za djecu 12. rujna 2021.

Izašla je knjiga koja mališanima pomaže pobijediti strah od škole

Foto: Žinko u školi
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poučna knjiga Školske knjige koju urednički potpisuje Snježana Marić, zasigurno će pomoći i svim mališanima koji još uvijek oprezno pristupaju svojim školskim klupama!

Polazak u školu jedan je od najvažnijih događaja u djetetovu životu. Uzbuđenje se često miješa sa strahom od nepoznatoga pa roditelji nastoje djecu što bolje pripremiti za taj veliki korak. U tome im može pomoći simpatični ježić Žinko, glavni lik iz slikovnice Žinko u školi, koji zajedno s medom, zecom i drugim šumskim prijateljima kreće u prvi razred. Autorica knjige, proslavljena nekadašnja urednica Modre laste i začetnica književno – scenske forme pričokaz, Željka Horvat-Vukelja, priču o malom ježu koji se boji škole stvarala je u mislima devet godina!

„Priču sam dugo vremena imala samo u mislima. Pričala sam je djeci na književnim susretima i pritom je dorađivala. Tek nakon što sam je ispričala više od 100 puta, sjela sam i zapisala je. Najljepše mi je i najdraže kad pričajući pred djecom spontano dođem do sve boljih detalja u sadržaju i kad u izrazu postanem jednostavna, prirodna i uvjerljiva.“ otkriva Željka. Sada i ježić Žinko čeka priliku da njegova priča bude ispričana kroz Željkin pričokaz, kombinaciju priče i igrokaza u kojem sudjeluju i gledatelji.

 | Author: Žinko u školi Foto: Žinko u školi

Ideja knjige Žinko u školi ne bi bila potpuna bez ilustracija, a za njih je zaslužna Branka Hollingsworth, ilustratorica i dugogodišnja suradnica Željke Horvat-Vukelje koja je priču o malom ježu tehnikom digitalne olovke majstorski prenijela u djelo. „Mogu reći da mi se ježić Žinko odmah stvorio kao lik u glavi jer je Željka imala napravljene lutkice za priču. Međutim, Željka moje likove nije vidjela sve dok knjiga nije bila spremna za tisak! Malo me bilo strah da joj se neće svidjeti, ali čini se da sam dobro pogodila!“, istaknula je s ponosom Branka Hollingsworth.

Simbolično, knjiga se prvog dana škole našla na policama i u webshopu Školske knjige, a dodatnu vrijednost joj ističu dodaci – crteži 12 glavnih likova koji se mogu izrezati, oblikovati i pretvoriti u lutke na štapu! Ako je Žinko zavolio školu, ova poučna knjiga Školske knjige koju urednički potpisuje Snježana Marić, zasigurno će pomoći i svim mališanima koji još uvijek oprezno pristupaju svojim školskim klupama!

 

 | Author: Žinko u školi Foto: Žinko u školi

Možda te zanima... Napokon izlazi nova serija omiljenih dječjih slikovnica 'Mali ljudi, veliki snovi' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.