Vrtić Igre za djecu 02. lipnja 2015.

Izaberite vrtić koji ćemo preuređivati!

dječji svijet natječaj
Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Među šest vrtića u užem izboru, tražimo jedan koji ćemo preurediti u sklopu akcije Dječji svijet u šarenim bojama, koju provodimo u suradnji s Pevecom, JUB-om i Mlinarom. Dajte svoj glas za vrtić u Šibeniku, Nuštru, Petrinji, Rijeci, Osijeku ili Splitu

U akciji Dječji svijet u šarenim bojama, koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec, JUB i Mlinar, od 22. do 31. svibnja primali smo prijave za preuređenje vrtića na području cijele Hrvatske. Žiri je odbrao šest prijava koje su ušle u uži izbor, a konačnu odluku o tome koji će vrtić dobiti nove boje donose čitatelji Klokanice. 

Glasovati možete ovdje!

Glasovanje čitatelja traje do 8. lipnja u 10:59 sati. Vrtić s najviše glasova osvojit će akciju uređenja, koje će se uz popratni zabavni program održati 20. lipnja, a dijete čiji su roditelji prijavili pobjednički vrtić dobit će titulu vrtićkog junaka i bicikl koji je osigurao Pevec.

Glasovati mogu samo registrirani članovi Klokanice, a moguće je glasovati samo jednom za svaku fotografiju. Svi sudionici za koje se utvrdi da su za sudjelovanje u nagradnom natječaju koristili zlonamjerne programe i web servise bit će isključeni iz izvlačenja. Pročitajte detaljna pravila natječaja! 

Pored fotografija vrtića, koje možete vidjeti na stranici gdje se odvija glasovanje, roditelji su nam prilikom slanja prijave trebali poslati i objašnjenje zašto bi JUB trebao osvježiti izgled baš tog vrtića. Pročitajte koji su to razlozi za šest vrtića iz užeg izbora:

Dječji vrtić Građa, Šibenik  

Tata Zoran, čiji petogodišnji sin Matija ide u ovaj šibenski vrtić, objasnio je da mu je potrebno uređenje jer je "dvorište bez sadržaja za igru i učenje djece, a fasada derutna."   

Dječji vrtić Vrtuljak, Nuštar    

Vrtić u Nuštru prijavila je mama Anita, čiji sin Petar, star godinu dana i 9 mjeseci, tamo ide u jaslice. "Boje na ljuljačkama, vrtuljku, klackalicama, toboganu i ostalim spravama na dječjem igralištu našeg vrtića se skidaju i trebale bi im nove, veselije. Sjenica koja nadkriva pijesak, kao i sve drvene površine nisu obojane. Svemu bi trebalo malo šarenila i veselijih boja da zaokruže tu prirodu u kojoj se nalazi igralište, na kojem djeca provedu jako puno vremena s prvim izlaskom sunca", objasnila je mama Anita.

Dječji vrtić Petrinjčica, objekt Kapljica, Petrinja        

"Majka sam četverogodišnje Dee koja pohađa Dječji vrtić Petrinjčica, objekt Kapljica pune dvije godine", napisala je u svojoj prijavi mama Maja te objasnila zašto ovom vrtiću treba preuređenje: "U objektu se nalaze dvije odgojne skupine, koje pohađa 45 djece. S obzirom da nemaju vlastito dvorište, niti igralište, uređenje interijera bilo bi od velike važnosti i koristi djeci i tetama. Tete u vrtiću su sjajne. Na kreativan način osmišljavaju dizajn vrtića. No, nije im lako. Treba razvedriti sva dječja lica koja u ranojutarnjim satima dolaze u vrtić. Naime, namještaj koji imaju, stariji je od nas roditelja, i potrebna mu je obnova bojom. Tužni, žuti zidovi strpljivo čekaju na svoj makeover godinama zbog teške financijske situacije koja nas prati i nakon završetka Domovinskog rata. Mi ne tražimo i ne trebamo puno. Oplemenite li namještaj i zidove svojim bojama, sretan i veseli boravak omogućit ćete našim mališanima!"

Dječji vrtić Maestral, Rijeka    

Mama Tanja, čija kći Alessia ima četiri godine i ide u vrtić Maestral opisala je po čemu je ovaj vrtić poseban i zašto zaslužuje nove boje:

"Vrtić ima i integriranu grupu djece s posebnim potrebama, odnosno u njemu se provodi poseban program za djecu s autizmom. Teško je u jednoj slici prikazati i dočarati  zašto je prijavljenom vrtiću potrebno uređenje. Mogu  vam samo reći da ga očajno treba. Vrtić ima prekrasan okoliš, ali na tom okolišu ništa ne odaje da je to dječje carstvo za igru. Vrtić nema baš nikakve sprave poput kućice sa toboganom, klackalica, ljuljački i drugih didaktičkih elemenata koji popunjavaju dječje igralište. Boje  na vanjskim  zidovima su stare, derutne, zidovi se truse, ponegdje se u tragovima vide slova imena vrtića i  grupa. Dječica se u vanjskom djelu vrtića mogu samo igrati lovice i trčkarati po travi, a u ostalom djelu je sami beton, ograđen ruzinavom ogradom. Jako bi se veselili kada bi naš vrtić zasjao u prekrasnim bojama, kada bi i naše dvorište krasile razne spravice za  igru. Veselju, sreći i radosti ne bi bilo kraja. Nadam se da ćete u ovom pismu prepoznati naš vrtić, a ako nas izaberete mi ćemo vam biti jako zahvalni što ste nam omogućili sretniju i sigurniju i još lijepšu  igru. Veliki pozdrav od Alessie i mame Tanje."

Dječji vrtić Krijesnica, Osijek  

Mama šestogodišnje Karle, naša čitateljica Željka, prijavila je ovaj osječki vrtić i objasnila zašto bi baš njega trebali preurediti:

"Najkraće rečeno, jer bi se toplina koju osjetimo iznutra (prekrasne odgajateljice i ugodan prostor), trebala osjetiti i vani. Tri godine idemo u Krijesnicu. Oduvijek joj je, valjda, tako uništena fasada. U posljednje tri godine, to odgovorno tvrdim, nitko je taknuo nije. Osim vandala koji svaki dan dodaju neku svoju (ne)suvislu misao. Davno su popucale i ploče ispred zgrade. Ljuljački u velikom dvorištu nema. Mi ih nismo ni doživjeli, stoji tek konstrukcija. Prije koji tjedan su zatrpali pješčanik i uklonili tobogan. Stoje tek dotrajali vlakić, penjalica, tri klackalice i pauk. Bilo bi super kad bi nam sredili vrtić. Da u njemu uživamo posljednju predškolsku godinu, ali i da u vedrijim bojama dočeka mlađu sestru pa i sve sjajne klince koji ga pohađaju ili će ga pohađati. P.S. Znamo voziti bez pomoćnih kotača!"

Dječji vrtić Cvrčak, Split

Mama Mia, čiji sin Ivan, star 5,5 godina ide u ovaj vrtić, smatra da mu je potrebno preuređenje iz ovih razloga:

"Vrtić ima poprilično malen prostor i igralište. Iako je državni vrtić, naši su dragi odgovorni zaboravili da kad se jednom otvori takav prostor, da ga s godinama treba i preurediti. Jedini trud koji se u vrtić ulaže dolazi od strane teta, roditelja i djece. Sretna sam što je moje dijete tamo, ali s obzirom da je vrtić već duži niz godina nepromijenjen voljela bih kada bi se u njega uvelo malo živosti i noviteta na radost djece, ali i teta."

Glasovati možete ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.