Vrtić Igre za djecu 30. travnja 2015.

Eko vrtić u novim bojama

DV Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U sklopu društveno odgovornog projekta Peveca, JUB-a i Klokanice 'Dječji svijet u šarenim bojama' u srijedu 29. travnja održana je akcija uređenja zagrebačkog Dječjeg vrtića 'Sesvete'

U sklopu društveno odgovornog projekta 'Dječji svijet u šarenim bojama', kojeg su prošle godine pokrenuli Pevec i JUB u suradnji s portalom Klokanica.hr, u srijedu 29. travnja održano je prvo ovogodišnje preuređenje vrtića. Bio je to zagrebački Dječji vrtić 'Sesvete', u kojem je u isto vrijeme održan takozvani projektni dan, tijekom kojeg su vrata vrtića širom otvorena roditeljima, odgojno obrazovnim ustanovama i gostima te su svi mogli dobiti uvid u odgojno obrazovni rad. 

U vrtiću uče voljeti prirodu

Dječji vrtić 'Sesvete' ima status Eko vrtića i cijeli njegov prostor ispunjen je sadržajima i porukama vezanima za brigu o biljakama, očuvanje prirode i recikliranje. Tako su i tijekom projektnog dana u pojedinim odgojnim skupinama organizirane aktivnosti s temama Začinsko bilje, Što sve voda može, Moj povrtnjak, Tajna vode, Voda je dar, Etno ograde i jedrenjaci, Vjetar i energija vjetra, Voda i energija vode.

Važan dio projektnog dana, vezan za akciju 'Dječji svijet u šarenim bojama', bila je sadnja povrtnjaka, ali i popravljanje klupica i bojanje raznih površina i sprava za igranje u dovrištu vrtića.

DV Sesvete | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Sve je to prošlo uz puno zabave i igara za djecu, uz popularnu voditeljicu Marijanu Batinić i umjetnika Borisa Hrepića koji je za sesvetski vrtić skladao i posebnu pjesmu.

Briga za najmlađe zalog je za budućnost

Danijela Stjepanović, direktorica marketinga tvrtke Pevec, izrazila je zadovoljstvo što sudjeluje u ovakvoj akciji: "Svaki napor, aktivnost i dodatan angažman koji uložimo u najmlađe naš je siguran zalog za budućnost i višestruko će se isplatiti. Kao društveno odgovornoj kompaniji želja nam je da sva djeca rastu u veselom i zdravom okruženju. Svjesni smo da u dječjim vrtićima provode trećinu dana, zato im moramo osigurati da ta mjesta budu što ljepša i sigurnija za njih."

Ivan Magdić, koordinator marketinga i unapređenja prodaje JUB-a, komentirao je ulogu te tvrtke kao donatora u projektu 'Dječji svijet u šarenim bojama': "Tvrtka JUB vodeći je proizvođač boja, lakova i fasada u regiji, ove godine slavi 140 godina postojanja. Ovu veliku obljetnicu odlučili smo proslaviti uz najmlađe te na taj način pokazati da brinemo o budućim generacijama."

DV Sesvete | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Zdravu zakusku za djecu, roditelje i ostale pomagače pripremila je udruga Kuhari bez granica, a partner projekta Mlinar vrtiću je donirao ukusna svježa peciva.

Eko povrtnjak, koji su sadila djeca iz starijih vrtićih skupina uz pomoć Borisa Hrepića, donacija je tvrtke Ecoimpuls.

Nakon preuređenja vrtića u Sesvetama, akcija 'Dječji svijet u šarenim bojama' ide dalje i širi se na cijelu Hrvatsku, a uskoro na portalu Klokanica.hr započinju prijave za sljedeću akciju preuređenja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.