Vrtić Igre za djecu 04. prosinca 2019.

Dječji vodič za Advent u Zagrebu: Istražili smo što posjetiti s klincima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Počeo je još jedan Advent u Zagrebu. Donosimo ti najzanimljivija i najbolja događanja i mjesta koja se svakako isplate posjetiti s klincima

Priprema, pozor… Advent u Zagrebu! Zagreb u ovo vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Advent će ove godine trajati do 7. siječnja. Osim što će božićni sajmovi ponovno biti na nekoliko lokacija u gradu, ovogodišnji Advent nudi i neke nove zanimljivosti koje će posebno razveseliti one najmlađe. Istražili smo što na Adventu u Zagrebu svakako treba posjetiti s klincima!

Nemoj čekati Djeda Božićnjaka doma, pronađi ga u gradu.

Advent u Maksimiru

 | Author: Promo Foto: Promo

Advent u Maksimiru savršena je destinacija za obitelji, ali i sve ostale koji traže blagdansko ruho prepuno boja i doživljaje kakve sjajni zagrebački Advent dosad nije ponudio. Na korak od gradske vreve, odmah iza glavnog ulaza u park Maksimir, šarena je adventska oaza gdje se odrasli i djeca svih uzrasta mogu odlično zabaviti, ali i puno toga naučiti. Radionice, večernji koncerti, luckasta foto-instalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja, izbor fine hrane i pića i još puno toga - sve u neposrednoj blizini Zoološkog vrta. 

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – četvrtak: 12:00 – 22:00h
Petak: 12:00 – 23:00h
Subota: 10:00 – 23:00h
Nedjelja: 10:00 – 23:00h
Badnjak: 12:00 – 17:00h
Božić: 17:00 – 21:00h
Stara Godina: 12:00 – 17:00h
Nova Godina: 17:00 – 21:00h

Glazbeni program od ponedjeljka do četvrtka 19:00 do 21:00.
Glazbeni program petkom i subotom od 21:00 -23:00
Dječje igraonice svakodnevno od 12:00 do 21:00.

dijete božić Možda te zanima... Kako s najmlađima slaviti blagdane? Vrtić

Polarni advent u Divljem srcu grada

 | Author: promo Foto: promo Zoološki vrt dobio je čarobno zimsko ruho. Posebne svjetlosne instalacije naglasit će njegovu hortikulturu te arhitekturu stvaranu posljednjih gotovo stotinu godina. Bit će tu i svjetlosne atrakcije koje će u duhu nadolazećih blagdana očarati najmlađe. Pomno dizajnirana svjetla te ukrasi pretvorit će maksimirsku šumu u mjesto iz bajke.

Od ponedjeljka do četvrtka Vrt će biti otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radit će produljeno – do 20 sati. Edukatori će tijekom adventa biti kostimirani u vilenjake, a posjetitelje će voditi u posebne obilaske vrta. Po danu ti će se obilasci zvati Zoo avantura, a po noći Mrak tura. Vilenjaci s velikim znanjem iz zoologije zainteresirane će upoznavati sa životom na polovima Zemlje, ali i životinjama iz drugih hladnih dijelova svijeta. Svaki vikend u Vrtu će donijeti i neke dodatne sadržaje poput koncerata, predstava, mađioničarskih te drugih nastupa čiji je cilj izvući osmijehe na dječja lica.

U edukacijskim dvoranama za mališane će biti pripremljene kreativne radionice, a kako bi posjet Polarnom adventu u Divljem srcu grada ostao vječno zabilježen, bit će organizirano i fotografiranje s Djedom Božićnjakom. U restoranu Kod morskog lava posjetitelje očekuje prigodna gastronomska ponuda.

Možda te zanima... 10 trenutaka iz djetinjstva koje će djeca zauvijek pamtiti Vrtić

 

Veseli božićni tramvaj

Bajkovita vožnja s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, razveselit će sve, a posebno one najmlađe. 

Veseli božićni tramvaj jedinstvena je priredba kojom ZET sudjeluje u bogatom programu Adventa u Zagrebu. Priredba uključuje vožnju turističkim tramvajem u trajanju od pola sata uz prigodan program koji uključuje igrokaz Djeda Božićnjaka i njegovih pomagača uz podjelu prigodnih poklona.
Početna stanica nalazi se na Trgu bana Josipa Jelačića na uglu Praške ulice.
Veseli božićni tramvaj prometuje rutom:
Trg bana Josipa Jelačića – Ilica  Republike Austrije – Jagićeva - Jukićeva  – Vodnikova - Mihanovićeva  – Zrinjevac – Praška.
Vožnja traje oko 25 minuta. Karte se mogu kupiti na polaznom stajalištu, na kućici na uglu Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića po cijeni od 25 kuna.

Tin Express

 | Author: HŽ Putnički prijevoz Foto: HŽ Putnički prijevoz

HŽ Putnički prijevoz već 22 godinu organizira vožnje božićnog vlaka Tin-express. Ove godine božićni vlak Tin-express na zagrebačkom području vozit će od 30. studenoga do 22. prosinca 2019. na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof – Zagreb Glavni kolodvor. Vlakovi iz Zagreb GK polaze u 9.35 i 11.00 sati.

Cijena karte za dijete je 40 kn (uključuje dar za dijete), a za odrasle 30 kn. Vikendima su vožnje u slobodnoj prodaji, a za vrtiće i škole radnim danima organiziraju se posebne vožnje.  

U okićenom vlaku oblijepljenom božićnim naljepnicama, uz prigodni program djecu će i ove godine dočekati sveti Nikola i Djed Božićnjak. 

Možda te zanima... Preporuke za blagdane: Najbolji filmovi za uživanje cijele obitelji Vrtić

Muzej vlakića

I za vrijeme ovogodišnjeg Adventa na maketi u Muzeju vlakića, pripremili su niz novosti. Najveća i najvažnija novost za ovu godinu bit će grad s kućama u koje je ugrađena rasvjeta, prometnicama po kojima voze auti, semaforima za vozila, ali i pješačkim semaforima, tako da prolaznici (djeca koja izlaze iz škole) prelaze cestu tek kad se na semaforu upali zeleno svjetlo, a po gradu će voziti i biciklisti.

Uz puno novih detalja na krajobrazu i prigodnoj blagdanskoj dekoraciji cijelog prostora i ove će godine, zasigurno, Muzej vlakića – Backo mini express biti jedna od važnijih adventskih atrakcija grada Zagreba.

RADNO VRIJEME:

PON/PET od 12:00-21:00
SUB/NED od 10:00-21:00.

Adresa: Gundulićeva ulica 4
Ulaz se naplaćuje. Cijene ulaznica su: djeca 25,00 kn, odrasli 30,00 kn, a obiteljska ulaznica (2 odraslih i 2 djece) 85,00 kn

Ledeni park

I ove godine u centru grada moći ćete zajedno s djecom klizati na oko 2000 kvadratnih metara leda. Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle. Još uvijek niste otvorili oči i obuli klizaljke? Ne brinite, stručnjaci iz škole klizanja će vas probuditi! Vaša bajka je stvarnost. Nalazi se između Umjetničkog paviljona i spomenika prvom hrvatskom kralju, Tomislavu.

božić djeca pokloni Možda te zanima... Kako poklonima ne razmaziti djecu? Vrtić

RADNO VRIJEME:

Radnim danom 10:00 do 23:00 sata. 
Badnjak, 24.12.2019. od 10:00 do 17:00 sati
Božić, 25.12.2019. od 11:30 do 23:00 sata
Stara godina, 31.12.2019. od 10:00 do 02:00 sata
Nova godina, 1.1.2020. od 11:30 do 23:00 sata

Ostale informacije o događanjima i sadržajima na pročitaj na službenoj stranici Advent u Zagrebu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.