Vrtić Dijete u vrtiću 09. srpnja 2024.

Vrtići u Velikoj Gorici od 1. rujna su besplatni!

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječji vrtići u Velikoj Gorici za redoviti program bit će potpuno besplatni od 1. rujna, odlučilo je utorak velikogoričko Gradsko vijeće, a pročelnica Lana Krunić Lukinić rekla je da će ova odluka građanima s vrtićkom djecom donijeti veliko rasterećenje kućnog budžeta.

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na sjednici je jednoglasno prihvatilo prijedlog gradonačelnika Krešimira Ačkara da ekonomsku cijenu desetosatnog programa vrtića u potpunosti plaća grad.

"To znači da je od 1. rujna dječji vrtići za redovit program u potpunosti besplatan", izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

"Moram naglasiti da ova odluka donosi veliko rasterećenje kućnog budžeta naših sugrađana, a ističem da će kvaliteta usluge ostati na istom, visokom nivou", rekla je gradska  pročelnica Lana Krunić Lukinić.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar objasnio je da su u prošloj godini rasla materijalna prava svim zaposlenicima u vrtićima.

"Trend rasta se nastavlja i ove godine, budući da su upravo u tijeku sindikalni pregovori", dodao je.

Na istoj sjednici vijećnici su jednoglasno usvojili izvješća o radu svih dječjih vrtića u prošloj godini.

Možda te zanima... Grad Zagreb: Više od 1900 djece nije dobilo mjesto u vrtićima, ali to je 40 posto manje nego lani Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.