Vrtić Dijete u vrtiću 23. studenoga 2022.

Odgojiteljica: U ova tri odjevna komada nikad ne bi poslala dijete u vrtić

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako odijenuti dijete za vrtić pitanje je koje muče mnoge roditelje, a jedna je odgojiteljica odlučila napraviti kratki popis kako bi upozorala roditelje na odjeću kojoj, prema njezinom mišljenju, nije mjesto u vrtiću.

Odjeća ima svoju funkiciju, a prije svega bi trebala biti u službi djece te im omogućiti lako kretanje, igranje i uživanje u brojnim kreativnim aktivnostima. Drugim riječima, odjeća u kojoj dijete dolazi u vrtić trebala bi biti praktična i lako periva odjeća od prirodnih materijala koja djetetu omogućuje nesmetano kretanje!

Međutim, jedna je odgojiteljica u videu objavljenom na društvenim mrežama rekla da upravo to mnogi roditelji zaboravljaju, a djecu odjevaju u vrlo neudobne i neprimjerene komade odjeće. 

U nastavku pročitaj u koje tri stvari dijete nikada ne bi poslala u vrtić, kao i razloge za to. Ovaj video u kratkom je roku postao viralan i zaintrigirao je mnoge roditelje diljem svijeta. 

Možda te zanima... Odgojiteljice dijele najsmješnije izjave mališana iz vrtića Vrtić

1. Kombinezoni / jednodijelni odjevni predmeti

Ako niste roditelj, možda ne razumijete zašto ovaj odjevni komad ne preporučuje djelatnica koja skrbi o djeci. Dio posla odgojitelja uključuje mijenjanje pelena, a kombinezoni su u takvim slučajevima prilično nezgodni jer se moraju skroz skinuti i samim time oduzimaju mnogo vremena. 

2. Dizajnerska odjeća

Svi roditelji žele da njihova djeca izgledaju lijepo, ali ovo je možda ipak pretjerano. Prema Celeste, u vrtiću će događaju pogreške jer se djeca kreću i istražuju prostor oko sebe, a onda je očekivano da će se unerediti. Stoga, nema jamstva da će se odjeća vratiti netaknuta pa je bolje uštedjeti i birati povoljnije komade za kojima nećete žaliti ako se unište. 

Također, primijetila sam i da dodatni ukrasi te modni detalji nemaju funkciju ako dijete mora stalno paziti da mu se ukras ne izgubi, potrga ili da ne ozlijedi sebe ili drugoga u igri. 

3. Crocsice ili natikače

Kad je riječ o obući za vrtić, roditelji bi trebali birati onu koja se može zakopčati na čičak kako se dijete ne bi klizalo ili neprestano izuvalo papuče. 

 

@shortdumbandblonde parents plz take note 📝 #childcare #dosanddonts #nooverallsplz ♬ original sound - ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.