Trudnoća Trudnica 23. travnja 2016.

Trudnice imaju priliku pogledati rađaonice i upoznati primalje

primalje
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U svibnju rodilje imaju jedinstvenu priliku upoznati primalje prije poroda, mogućnost da postave pitanja, tražiti savjet i informacije, što će sigurno doprinijeti boljoj pripremi za sam porod

Dana 05. svibnja obilježava se Međunarodni dan primalja. Već tradicionalno diljem Hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima. Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja, mjesec svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Sudjelujući u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja, primalje imaju priliku razmijeniti iskustva, steći nova znanja i osnažiti svoje djelovanje. 

Već tradicionalno, primalje svoj dan obilježavaju na radnim mjestima. Kako je veza primalje i žene posebno naglašena u trudnoći i pripremi za porod ove godine  05. svibnja otvaramo vrata rodilišta trudnicama kako bi imale priliku upoznati

primalja | Author: Promo Foto: Promo

rađaonicu i primalje. Ideja je da taj dan primalje u rodilištima budu na raspolaganju trudnicama, da se organiziraju radionice na kojima bi trudnice dobile informaciju od toga što ih čeka u rađaonici do toga što pripremiti za boravak u rodilištu. 

Ovo je prilika rodiljama upoznati primalje prije poroda, mogućnost da postave pitanja, tražiti savjet i informacije, što će sigurno doprinijeti boljoj pripremi za sam porod.

Također, na prijedlog svjetskog udruženja primalja - ICM-a, pozivamo na obilježavanje Dana primalja kampanjom kojom ćemo upoznati javnost o tome na kojim sve radnim mjestima primalje rade. Svakodnevno ćemo na službenim Facebook stranicama objavljivati slike primalja iz raznih dijelova Hrvatske i s time senzibilizirati javnost o važnosti kontinuirane primaljske skrbi koja je danas nedostupna u našoj zemlji.

Sve informacije i kad o tome kaoja su rodilišta uključena, kad ih možete ići posjetiti i upoznati primalje potražite na Facebook stranici Hrvatska komora primalja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.