Trudnoća Trudnica 22. svibnja 2016.

Na što sve trudnica treba paziti u bazenu?

Trudnica u bazenu
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ukoliko vaša trudnoća protječe bez komplikacija, slobodno uđite u vodu i uživajte. Naravno, obratiti pažnju na nekoliko stvari

Krenula je sezona bazena (još samo da nas vrijeme malo posluži). Ukoliko vaša trudnoća protječe bez komplikacija, a vaš liječnik se slaže s tim da smijete plivati, slobodno uđite u vodu i uživajte. Naravno, trebate obratiti pažnju na nekoliko stvari kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Nije važno kakav je kupaći kostim – jednodijelni, dvodijelni… Važno je da se vi u njemu osjećate ugodno i lijepo. Ono što je važno je to da obavezno ponesete još jedan kako biste imali što presvući nakon izlaska iz vode.

Kako preživjeti ljetnu trudnoću?

Ponesite šešir, mada je bolje da se držite hladovine. Ukoliko se kupate u bazenu, pazite na klizav pod, obujte ravnu udobnu obuću.

Ne ulazite u previše hladnu vodu, ali ni u pregrijanu. Idealna temperatura vode je ona u kojoj se vi osjećate ugodno.
Bez obzira na to koliko vam se žuri zaplivati, u vodu ulazite polako da biste se priviknuli na njezinu temperaturu. Poželjno je da netko bude pokraj vas. Također, možete malo i razgibati zglobove prije ulaska vodu, time ćete preduhitriti grčeve u mišićima.

Smiju li se trudnice kupati u moru i bazenu?

Plivanje tijekom trudnoće ne bi trebalo biti brzo i agresivno. Stil nije presudan, već to da ne radite nagle pokrete, te da se ne umorite previše.

Bez obzira na to koliko je voda čista, a u prljavu sigurno nećete ući, kao ni u bazene prepune ljudi i djece, obavezno se istuširajte nakon izlaska i odjenite suhi kupaći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.