Trudnoća Trudnica 14. svibnja 2016.

Jedenje ispred televizora štetno je u trudnoći

Trudnica jede
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudna žena koja jede ispred televizora ima veće šanse imati deblju djecu, pokazala su najnovija istraživanja

Trudna žena koja jede ispred televizora ima veće šanse imati deblju djecu, pokazala su najnovija istraživanja. Istraživanja su pokazala da majke koje gledaju televiziju dok jedu imaju veće šanse sjediti ispred televizora i dok hrane svoje dijete.  

A to znači da neće uvijek primijetiti na vrijeme kada je dijete sito i ne treba više jesti. “Smanjivanje vremena ispred televizora dok se jede može biti važna komponenta u sprječavanju pretilosti”, kažu liječnici.

Tijekom istraživanja studija je pratila na desetke žena sve do perioda kada su im djeca napunila tri godine. Kada su bebe bile stare tri mjeseca, majke su bile upitane koliko često su bebe gledale televiziju dok su bile hranjene.

Koliko televizije je previše?

Rezultat je pokazao da je 71 posto mladih majki polovinu vremena provelo pred televizorom, a 33 posto je priznalo da su djetetu dali gledati TV dok jede.

Isto istraživanje utvrdilo je da se ta navika prenosi na dijete i dok odrasta, pa su šanse da bude deblje znatno veće u odnosu na djecu koja ne gledaju televiziju za vrijeme ručka.

Sedam najvećih grešaka zbog kojih nam se djeca debljaju

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.