Trudnoća Trudnica 06. rujna 2016.

Kućni ljubimci kod bebe smanjuju rizik od alergija i astme

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Izloženost širokoj lepezi mikrobakterija utječe na razvoj imuniteta kod bebe pa istraživači preporučuju da se tijekom trudnoće okružite kućnim ljubimcima

Najbolja preventiva protiv astme i alergija kod vaše bebe je da se tijekom trudnoće okružite kućnim ljubimcima, tvrde američki istraživači iz Detroita. Istraživači ističu da izloženost širokoj lepezi mikrobakterija utječe na razvoj imuniteta kod bebe. Tim istraživača pratio je gotovo 1200 novorođenčadi i prikupio uzorke krvi kako bi izmjerili razinu antitijela imunoglobulina E pri rođenju, šest mjeseci kasnije, godinu i dvije godine nakon rođenja. Imunoglobulin E sudjeluje u imunološkom odgovoru alergenima.

Razina protutijela bio je prosječno 28 posto niži za vrijeme ranog života beba čije su majke za vrijeme trudnoće puno vremena provodile s kućnim ljubimcima. Također, bebe koje su rođene prirodnim putem imale su nižu razinu antitijela u odnosu na bebe rođene carskim rezom.

Prepoznajte simptome alergije!

Kako kućnog ljubimca pripremiti za dolazak bebe?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.