Trudnoća Trudnica 01. listopada 2018.

Koliko je stalno povišena temperatura opasna u trudnoći?

temperatura toplomjer
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ginekologinja Senka Sabolović Rudman odgovara može li povišena tjelesna temperatura utjecati na plod i kako otkriti koji je uzrok

Zadnjih godinu dana moja tjelesna temperatura varira od 37,3 - 37,5 ° C. Doktor opće prakse mi je rekao da je to očito moja normalna temperatura jer su mi svi nalazi u redu. Inače se osjećam dosta iscrpljeno. Preboljela sam i mononukleozu, a poslije toga sam otkrila hipertireozu koja je sada pod nadzorom i uzimam terapiju. Ono što me zabrinjava je što sam sada trudna, 16 tjedana i zabrinuta sam ima li takva temperatura posljedica na bebu?

trudnica Možda te zanima... Je li opasno u trudnoći uzimati antibiotike? Trudnoća

Sama subfebrilna tjelesna temperatura nema utjecaj na vaš plod, ali je važan uzrok te povišene tjelesne temperature jer bi taj uzrok mogao imati utjecaj na plod. Ako je u pitanju poremećaj u radu štitnjače (kako navodite) jako je važno da je on dobro reguliran jer bi disfunkcija štitnjače (neregulirana) mogla nepovoljno utjecati na trudnoću.

Jako je važno da vaš ginekolog zna za ovaj podatak o subfebrilnoj tjelesnoj temperaturi. Dajte mu na uvid i sve nalaze tj. rezultate obrade koje ste napravili u tom smislu. Savjetujem i češće kontrole ginekologa. Uz ovakav pristup mislim da uspjeh neće izostati. 

žena zabrinuta Možda te zanima... Mogu li zatrudnjeti uz bolesnu štitnjaču? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.