Trudnoća Trudnica 09. srpnja 2019.

Koja je cijena Nifty testa?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na raspolaganju su različiti paketi NIFTY testa, a razlikuju po broju testiranih kromosomskih nepravilnosti. Za Nifty Basic ćeš izdvojiti 3 400 kn, za Nifty Standard 3 700 kn i za Nifty Plus 4 400 kn

NIFTY test je prenatalni test koji pacijentice same plaćaju, a provodi se u ranoj trudnoći. Visoko je pouzdan, najkvalitetniji test za utvrđivanje kromosomskih nepravilnosti u plodu na svijetu. U potpunosti je siguran, jer je za provođenje testa potrebno izvaditi samo malo krvi trudnice. Zbog toga ima povjerenje kako ginekologa tako i budućih roditelja. Do sada je napravljeno skoro 4.000.000 NIFTY testova u svijetu, iz reakcija trudnica doznajemo kako su jako zadovoljne sa jednostavnošću testa i brzim rezultatima koji stižu u svega nekoliko dana. 

NIFTY je najbolji prenatalni test na tržištu, sa najširim panelom testiranja raznih kromosomskih bolesti.  S njime ćete, uz pouzdanost veću od 99%, dobiti informaciju o zdravlju svoje bebe, a NIFTY će ti, ukoliko ćeš to htjeti, otkriti i spol bebe. 

Na raspolaganju su različiti paketi NIFTY testa; nazvani NIFTY Basic, NIFTY Standard i NIFTY Plus.

 | Author: Promo Foto: Promo

Paketi se razlikuju po broju testiranih kromosomskih nepravilnosti. NIFTY Basic testira tri najčešće kromosomske bolesti, odnosno Down, Edwards i Patau sindrom, NIFTY Standard uz navedene vrši testiranje na aneuploidije spolnih kromosoma. NIFTY Plus, poznatiji još kao najkompletniji test na svijetu omogućuje testiranje na dodatnih 60 vrsta delecija i duplikacija (točan popis stoji na web stranici www.nifty-test.hr).

Za Nifty Basic ćeš izdvojiti 3 400 kn, za Nifty Standard 3 700 kn i za Nifty Plus 4 400 kn. Analizira se majčina krv koja za vrijeme trudnoće sadrži u sebi i bebinu DNA. Uz pomoć tehnologije genetskog sekvenciranja moguće je doznati postojanje genetske nepravilnosti u ploda; računajući broj kopija određenoga kromosoma zapaža se manjak ili višak istoga. Analiziranje krvi se provodi u visoko tehnološki opremljenom laboratoriju u Europi.  Budućim majkama to zasigurno predstavlja prednost, jer blizina laboratorija smanjuje vrijeme čekanja na rezultate – koji su dostupni kroz 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi. 

Ukoliko posjetiš službenu web stranicu možeš pogledati video u kojem je prikazan postupak NIFTY testa, ali i popis partnera kod kojih možeš napraviti NIFTY test diljem HR.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.