Trudnoća Trudnica 24. siječnja 2019.

Zašto je NIFTY najbolji neinvazivni prenatalni test na svijetu?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na svjetskom tržištu postoji više različitih vrsta prenatalnih testova, međutim NIFTY test je broj jedan – kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu

Nifty test prisutan je u više od 60 država, samo do studenog 2018. napravljeno je više od 3.500.000 uzoraka! NIFTY je najkompletniji test, uključuje testiranje na sve kromosomske trisomije, aneuploidije spolnih kromosoma te 60 kromosomskih delecija i duplikacija. Budući roditelji tako mogu pouzdano znati da je njihova bebica zdrava te se mogu mirno pripremiti na dolazak novog člana obitelji.

Siguran

NIFTY test je u usporedbi s amniocentezom ili drugim invazivnim postupcima potpuno siguran test, kako za trudnicu tako i za dijete. Zbog neinvazivnog postupka testiranja ne postoji rizik od pobačaja ili drugih neugodnosti u trudnoći. Poznato je da invazivni postupci nose sa sobom rizik od spontanog pobačaja, ranijeg poroda, krvarenja... NIFTY test je u potpunosti siguran bez nuspojava.

Možda te zanima... Kada ću saznati nosim li curicu ili dečka? Trudnoća

Točan

NIFTY test je izuzetno točan prenatalni test, osjetljivost u detektiranju trisomija, kao što je na primjer sindrom Down veća je od 99 posto. NIFTY test točan je u otkrivanju svih kromosomskih nepravilnosti, već od 10. tjedna trudnoće, također otkriva i spol djeteta.

Pouzdan

Samo do studenoga 2018. napravljeno je više od 3.500.000 Nifty testova po cijelom svijetu. Lažno pozitivni rezultati bili su prisutni u svega 0.05 posto učinjenih testova, što govori u prilog visokoj pouzdanosti prenatalnog testa, zato ga preporučuju brojni liječnici i ginekolozi.

 | Author: Promo Foto: Promo

Jednostavan

Postupak testiranja je neinvazivan, što znači da se ne intervenira u tijelo trudnice. Izvodi se jednostavnim uzimanjem uzorka 10 mL krvi iz vene trudnice, kao i kod uobičajenog laboratorijskog postupka vađenja krvi. Krv trudnice sadrži u sebi DNA ploda. Pomoću najmodernije tehnologije genetskog sekvenciranja i najnaprednijih bioinformatičkih algoritama radi se analiza DNA ploda. Rezultat je kromosomska analizu ploda u kojoj možemo detektirati moguće nepravilnosti.

Možda te zanima... 'Moje drugo dijete i prvi prenatalni test' Trudnoća

NIFTY test omogućava budućim roditeljima da utvrde zdravlje svoje bebice dok je još u trbuhu i tako mogu mirno preživjeti trudnoću i pripremu na porođaj. Istovremeno trudnicama omogućuje da izbjegnu nepotreban invazivni postupak, kao što je amniocenteza, ali i ostalim rizicima i neugodnostima koje mogu uz to doći.

Trudnice, koje su do sada napravile NIFTY, bile su zadovoljne brzim i jednostavnim postupkom koji NIFTY omogućuje i brzim rezultatima koji su dostupni u roku od 6 do 8 dana.

NIFTY je najsigurniji izbor kada odlučuješ o prenatalnom testiranju i investicija u miran san. Informacija o zdravlju tvog nerođenog djeteta ima neprocjenjivu vrijednost za tvoje dijete. Kada su rezultati odlični, mirno prolaziš kroz trudnoću, u slučaju ustanovljenog kromosomskog poremećaja imaš vremena za psihičku i fizičku pripremu kao i priliku da istražiš mogućnosti koje moderna medicina može ponuditi za tvoje dijete.

Više informacija o NIFTY testu možeš pronaći i na web stranici Nifty.

Možda te zanima... Trudna sam i što sad? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.