Trudnoća Trudnica 07. prosinca 2018.

Zašto sam se nakon mjerenja nuhalnog nabora i ranog probira odlučila na test Nifty

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što sam više čitala o testu NIFTY to sam bila sigurnija da bez njega neću imati mirnu trudnoću. Naime, napravila sam „mini google doktorat“, istražila i utvrdila da je pouzdanost mjerenja nuhalnog nabora samo 75%, a u kombinaciji sa ranim probirom 85% dok je točnost testa NIFTY preko 99%

O testu NIFTY nisam nikad prije razmišljala dok nisam došla u situaciju koja mi je svijet okrenula naglavačke. Naime, obavila sam mjerenje nuhalnog nabora, rutinski, bez pomisli da postoji šansa za nekim odstupanjem od normale. Uskoro je uslijedilo gorko iznenađenje, rezultati mjerenja pokazali su zadebljanje nuhalnog nabora.

Naime, mlada sam i zdrava 25-godišnjakinja i nisam to očekivala. Sljedeći uobičajeni korak, kao i kod sličnih slučaja, je dvostruki rani probir (double test). Neizvjesnost i strah od rezultata učinili su da se dani čine kao beskonačnost. Kada sam konačno dobila rezultate ranog probira bili su niskorizični i sa šturim opisom da daljnje pretrage nisu potrebne i to me nimalo nije umirilo... Kada si dan za danom u dvojbi, kada ti kroz glavu prolaze razni scenariji pa i oni ne toliko lijepi i kada se sve to skuplja u tebi, nažalost te dvije rečenice ne mogu te umiriti, ne mogu te više vratiti u stanje u kojem si bila prije svega ovoga...

A to je sve što sam tada željela, da mogu sve dvojbe zaboraviti, izbrisati i ostatak trudnoće provesti mirno i SIGURNO. Baš to nudi prenatalni test NIFTY, a preporučila mi ga je moja prijateljica zbog situacije u kojoj sam se našla, a radila ga je i sama u trudnoći.

 | Author: Promo Foto: Promo

Što sam više čitala o testu NIFTY to sam bila sigurnija da bez njega neću imati mirnu trudnoću. Naime, napravila sam „mini google doktorat“, istražila i utvrdila da je pouzdanost mjerenja nuhalnog nabora samo 75%, a u kombinaciji sa ranim probirom 85% dok je točnost testa NIFTY preko 99%. Također mjerenje nuhalnog nabora i njegovi rezultati su u 5% slučaja lažno pozitivni, a kod testa NIFTY samo 0,05% lažno pozitivni. 

Nakon dogovora s partnerom, nije više bilo dvojbe. Odmah sam se naručila kod svojeg ginekologa i već idući dan išla na vađenje krvi. Znala sam da poziv od liječnika sa rezultatima mogu očekivati već od 6 do 10 dana nakon vađenja krvi. Bila sam nestrpljiva i odbrojavala dane. Znala sam da ću svojem djetešcu nanijeti još više štete svojom zabrinutošću. Rezultati su stigli te pokazali nizak rizik i još važnije, otklonili svu moju sumnju. Ništa ne vrijedi tih novaca kao mir i bezbrižnost koju mi je pružio NIFTY.

Također je veliki plus i činjenica da ga mogu platiti na tri rate. Da mogu neke stvari promijeniti, zasigurno bih NIFTY napravila odmah u startu i na taj način sebe i sve oko mene poštedjela briga, dvojbi i stresa. Baš zato svim budućim mamama preporučujem test NIFTY jer sada i sama znam da ukoliko ću opet biti trudna, NIFTY će biti prva i jedina opcija. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Bas me zanima tko to nudi nifty na 3 rate jer sam osobno vidjela u nekoliko ginekoloških ordinacija da se NIFTY plaća ISKLJUČIVO JEDNOKRATNO i u prosjeku je 150kn skuplji onima koji ne plaćaju u gotovini. Ovo vrijedi i za druge testove tog tipa, npr Harmony

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.