Trudnoća Trudnica 05. ožujka 2019.

Uzorci Nifty testa od sada se analiziraju u Zagrebu

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za buduće majke to je sigurno od velikog značaja, jer blizina laboratorija također znači i kraće vrijeme čekanja na rezultate. Oni su dostupni već unutar 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi trudnice!

Svaka se buduća majka u trudnoći susreće s prenatalnim testovima pomoću kojih se utvrđuje postoji li rizik za bolesti djeteta. Najčešće se tu govori o ultrazvučnom testu pomoću kojeg se mjeri nuhalni nabor, double test i neki drugi laboratorijski testovi. Međutim danas se sve više žena odlučuje za najpouzdaniji i najkompletniji test probira Nifty. Najsigurnija neinvazivna metoda pomoću koje sa 99% točnošću već od 10. tjedna trudnoće saznaje postoji li rizik od genetskih nepravilnosti u ploda.

Postupak obuhvaća složenu analizu krvi buduće majke (u majčinoj krvi cirkulira DNK ploda), gdje se koristi najmodernija tehnologija koja do sada u jugozapadnoj Europi nije bila dostupna. 

Ove godine je u Zagrebu otvoren visoko tehnološki opremljen laboratorij, koji predstavlja ogroman napredak na području genske tehnologije i osigurava nam dostupnost visokotehnoloških usluga i analizu prenatalnih Nifty testova u našoj regiji. 

Za buduće majke to je sigurno od velikog značaja, jer blizina laboratorija također znači i kraće vrijeme čekanja na rezultate. Oni su dostupni već unutar 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi trudnice!

Nifty test omogućuje budućim roditeljima da saznaju više o zdravlju svojega djeteta, dok je dijete još u trbuhu, tako se mirno mogu spremati na rođenje svojega novoga člana. U slučaju utvrđene kromosomske nepravilnosti Nifty test omogućuje da se budući roditelji fizički i psihički pripreme na život koji slijedi i istraže mogućnosti terapije koje nudi moderna medicina. Na taj način mogu planirati svoju budućnost i u novonastaloj situaciji dobiti najviše u smislu pronalaženja prikladne terapije za pomoć djetetu još za vrijeme trudnoće. 

Nifty test je neinvazivni test, to znači da nema ulaska u tijelo trudnice i jedna je od najsigurnijih metoda određivanja genetskih nepravilnosti ploda, bez rizika od pobačaja ili drugih neugodnosti za vrijeme trudnoće. Nifty test je napravilo više od 3 000 000 trudnica diljem svijeta!

Više informacija o Nifty testu možete pročitati na web stranici.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamica1

    osim ako ne radite Nifty u Sunce poliklinici (Agram), onda čekate rezultate 15 dana 

  • Avatar Norelinna
    Norelinna

    Umoran od stalnih pokušaja gubitka težine? Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je >>>> www.Takeslim.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.