Trudnoća Trudnica 13. siječnja 2016.

Hoće li lijek koji pijem zbog jakih migrena štetiti mojoj bebi?

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zbog jakih i čestih migrena, neurolog je trudnici prepisao tabelte Lamal, koje se inče koriste u liječenju epilepsije i rekao da neće smetati bebi, no ginekologinja Senka sabolović Rudman ne slaže se u potpunosti

Pijem tablete Lamal - za epilepsiju, ali nemam epilepsiju nego migrene. Zbog čestih i jakih migrena, neurolog mi je prepisao ovaj lijek i rekao da pijem jednu tabletu od 50 mg na dan, cijelu trudnoću i kada rodim. Rekli su mi da to neće smetati bebi. Sada sam trudna četiri mjeseca.

trudnica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Lamal tablete nažalost u trudnoći nisu posve bezazlene za plod, ali budući da ste trudni oko 20 tjedana, sada je bespotrebno da o tome raspravljamo. Potrebno je uzimati folnu kiselinu cijelu trudnoću jer ovaj lijek može smanjiti razinu folne kiseline u organizmu. Što se tiče dojenja, ono je moguće uz ovaj lijek, pogotovo ako je procjena da je potencijalna dobrobit veća od rizika za dijete. Ipak, dijete je potrebno povremeno kontrolirati s obzirom na moguće nuspojave.

Sigurni lijekovi za trudnice i dojilje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.