Trudnoća Trudnica 04. travnja 2017.

'Bojila sam kosu u trudnoći i nije mi žao!'

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Melissa Willets, spisateljica i blogerica, mama je troje djece, a četvrto je na putu. Ova mama i trudnica, odlučila je bojiti svoju kosu tijekom trudnoće te je objasnila razloge svoje odluke

"Da, bojim kosu tijekom svoje trudnoće. Ne, nije mi žao!"

Prošli tjedan, mama Melissa je otišla u svoj frizerski salon kako bi osvježila pramenove, ali odlučila je preskočiti primjenu tonera koji bi zapravo dodirivao njezinu kožu: "Pogodite što? Osjećam se puno bolje sama sa sobom! I nisam posumnjala u svoju odluku da bojim kosu ni na milisekundu."

bojenje kose kosa Možda te zanima... Je li sigurno bojiti kosu u trudnoći? Trudnoća

Je li sigurno?

Istina je ta da su prikupljeni podaci vezani uz sigurnost prilikom bojanja kose u trudnoći zapravo vrlo ograničeni. Tako da, u osnovi, istraživanja ne povezuju bojanje kose sa ikakvim štetnim učincima na razvoj fetusa. Ipak, to nije područje koje se dublje istraživalo.

Također, nitko ne može poreći da boje za kosu sadrže kemikalije koje se mogu apsorbirati u tijelo trudnice. Zato se kao sigurniji izbor ističu pramenovi za razliku od bojanja cijele kose prilikom čega boja mora doći u direktan kontakt s tjemenom trudnice. Isto tako, stručnjaci savjetuju da žene pričekaju do drugog tromjesečja kako bi bojale kosu jer se ključni razvoj bebe odvija tijekom prvog tromjesečja.

boja za kosu Možda te zanima... 5 stvari koje je preporučljivo izbjegavati u trudnoći Trudnoća

Melissa je pobojala svoju kosu pred kraj prvog tromjesečja i nije zabrinuta: "Kao što sam već rekla, moj frizer mi je napravio samo pramenove, nije bojao cijelu kosu."

"Po mom mišljenju, hodanje uokolo sa sijedim dlakama na glavi je vrlo nepovoljno za moje mentalno stanje, a to je nešto što je daleko štetnije za dijete od boje za kosu. Nadalje, tijekom moje prve tri trudnoće, ja sam radila istu stvar, a moja djeca su pametna i prekrasna. Ma zapravo savršena, ako se mene pita", dodala je.

Majke rade toliko stvari kako bi osigurale zdravu trudnoću, od vježbanja, odmaranja i mnogih prehrambenih ograničenja, pa Melissa tvrdi: "Ako je obnavljanje pramenova najgori 'zločin' koji sam počinila tijekom ove trudnoće, rekla bih da sam u prilično dobrom stanju."

Možda te zanima... Lak za kosu u trudnoći - da ili ne? Trudnoća

Što vi mislite o ovoj temi? Pišite nam u komentarima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.