Trudnoća Trudnica 28. travnja 2016.

Je li sigurno bojiti kosu u trudnoći?

bojenje kose kosa
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Potražite polutrajne boje koje sadrže male količine amonijaka i peroksida jer su takve boje napravljene od manje štetnih kemikalija, pogotovo tijekom prvog tromjesečja

Većina trudnica pita se je li bojenje kose u trudnoći u redu. Jest, ali ipak je savjet da koristite boje bez amonijaka. Kemikalije u trajnim i polutrajnim bojama nisu visoko toksične, vrlo mala količina njih se zaista apsorbira u organizmu i nema dokaza da bi korištenje boje jednom mjesečno moglo uzrokovati komplikacije.

Tretmani koje treba izbjegavati u trudnoći

Međutim, liječnici često savjetuju izbjegavanje bojenja kose trajnim bojama tijekom prvog tromjesečja kad se kod bebe razvija neurološki sustav. Nakon toga možete nastaviti svoj “ritual” uljepšavanja.

Ako ipak želite usporiti s tim do bebinog rođenja, potražite polutrajne boje koje sadrže male količine amonijaka i peroksida jer su takve boje napravljene od manje štetnih kemikalija, a stapanjem različitih boja učinit će izrast manje vidljivim. Dok bojite kosu, obavezno nosite rukavice i uvijek radite u dobro prozračenoj prostoriji. Ukoliko imate više povjerenja u frizere, dogovorite termin u salonu početkom dana dok još nije gužva jer ćete tada biti manje izloženi isparavanju raznih kemikalija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.