Trudnoća Porođaj 05. lipnja 2023.

'Žeđ je stvarna': Sjećaš li se prvog pića nakon poroda?

Foto: Instagram/kpphotoinc
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neka istraživanja pokazuju da je porođaj za žensko tijelo napornije iskustvo nego trčanje maratona. Stoga ne čudi činjenica da je mama nakon poroda gladna, a posebno žedna

Nijedno jelo nije tako dobro kao prvo jelo nakon poroda, rekla je mama četvero djece, Chaunie Brusie, čiju smo priču prenijeli na missMAMA, a nedavna viralna fotografija podsjetila nas je i na onu neopisivu žeđ na porodu i ono prvo piće nakon.

"Žeđ je stvarna. Koliko vas se sjeća da se osjećala kao deva koja nikako da se dovoljno napije tekućine?", pitanje je ispod fotografije mame koja drži bočicu s napitkom neposredno nakon porođaja, a objavljena je na Instagram profilu kpphotoinc fotografkinje Kirstie Perez koja se bavi fotografiranjem porođaja, trudnica, novorođenčadi. Među brojnim fotografijama poroda, sada je našu pažnju uhvatio izraz lica jedne mame koja izgleda kao da ne može utažiti žeđ nakon što je rodila.

Na porodu se preporučuju izotonična pića i voda

"Tradicionalno se ženama ne preporučuje unos hrane i pića tijekom poroda budući da postoji bojazan od udisanja tekućine ili hrane u pluća, što može dovesti do otežanog disanja i upale. Međutim, u novije vrijeme, suzdržavanje od hrane i pića pokazalo se nepotrebnim. Ovo je vrlo dobra vijest jer većina žena osjeća glad i žeđ tijekom poroda, posebice tijekom njegovih ranih faza", objašnjavaju iz Vitaminoteke te objašnjavaju da se tijekom poroda preporučuju izotonična pića, posebice onim ženama koje ne osjećaju potrebu za hranom.

"Ona se brzo apsorbiraju i daju tijelu potrebnu energiju. Također, dobar izbor su voda i razrijeđeni voćni sirup. Gazirana pića i limunada ne predstavljaju dobar izbor jer mogu izazvati mučninu", savjetuju.

Možda te zanima... Mamu posramili zbog fotke nakon poroda - spremno je odgovorila Beba

Naše čitateljice podijelile su svoja iskustva s hranom nakon poroda. Većina mama pokazala je hranu u hrvatskim rodilištima, ali bilo je i mama koje su rodile izvan Hrvatske te su i one opisale svoja iskustva. Pogledaj fotografije u članku: Mame pokazale hranu u rodilištima u Hrvatskoj i vani

Helena Lojen Marić Možda te zanima... Moja torba za rodilište i stvari bez kojih nisam mogla Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.