Trudnoća Porođaj 29. svibnja 2017.

Video: Novorođenče hoda odmah nakon poroda

Foto: Facebook/ArleteArantes
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U videu koji kruži internetom, novorođena beba, koju još uvijek drži babica, počela je hodati samo nekoliko minuta nakon što je stigla na svijet

Novorođena beba postala je internetska senzacija nakon što je počela hodati samo par minuta poslije rođenja. Nevjerojatan video iz Brazila podijeljen je na Facebooku i zapanjio je ljude diljem svijeta, prikupivši preko 74 milijuna pogleda. Babica, koja je držala dijete, objasnila je da je htjela okupati bebu, ali da je ona sama od sebe ustala i pokušala hodati

Isto é incrível nenê sai caminhando após acabar de nascer.

Posted by Arlete Arantes on 25. svibnja 2017


Svaka beba ima urođeni "primitivni" refleks

Iako je ova beba već postala poznata kao 'čudesna', najvjerojatnije se radi o onome što je poznato kao 'urođeni refleks' koji je prisutan pri rođenju: iako novorođenče ne može podnijeti vlastitu tjelesnu težinu, ako se podigne, a noge dodiruju ravnu površinu, pokušat će hodati, stavljanjem jedne noge ispred druge.

"Novorođenče, beba do dobi od 1 mjesec, nezrela je i ima brojne tzv. nezrele ili "primitivne reflekse". Među njima je i automatski hod koji je prikazan na ovom video zapisu. Svaka beba ima u toj dobi te reflekse. Pregledom u pedijatrijskim ordinacijama svakodnevno se pregledavaju bebe i u dobi od 1 mjesec se ispituju refleksi kako bi se odredio psihomotorni status", rekla nam je pedijatrica mr.sc. Giovana Armano iz Zagreba.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.