Trudnoća Porođaj 09. svibnja 2018.

Rodili ste u zadnjih pet godina? Podijelite svoje iskustvo s rodiljama iz drugih zemalja

porod, beba, mama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Projekt 'Bolje rođena djeca' (Babies Born Better) ispituje stavove i iskustva žena koje su rodile u posljednjih pet godina, a podaci će se koristiti u svrhu poboljšanja skrbi za majku i dijete tijekom poroda diljem svijeta

"Bolje rođena djeca" (Babies Born Better) dugoročni je projekt koji ispituje stavove i iskustva žena koje su rodile u posljednjih pet godina. Podaci prikupljeni kratkim anketnim istraživanjem koristit će se u svrhu poboljšanja skrbi za majku i dijete tijekom poroda diljem svijeta. Ovo istraživanje započelo je u sklopu projekta koji financira Europska unija (COST IS1405), a njime sada upravljaju Sveučilište u Central Lancashire (UCLAN) u Velikoj Britaniji i Medicinski fakultet iz Hannovera u Njemačkoj. 

Možda te zanima... 'Ženama treba omogućiti porod kakav žele, ali moraju biti spremne na sve promjene' Trudnoća

Web stranica Babies born better je portal za istraživanje "Bolje rođena djeca" (Babies Born Better) na više jezika koje je dostupno širom svijeta, a upitnik na hrvatskom jeziku se također nalazi na navedenoj web stranici. Uz pristup samom istraživanju, to jest upitniku za majke, web stranica će predstaviti i radove istraživača koji se temelje na rezultatima ovog istraživanja. 

Informacije o istraživanju dostupne su također na Facebooku i Twitteru.

Ako ste rodili u posljednjih pet godina pozivamo vas na sudjelovanje kako bi i žene iz Hrvatske bile zastupljene sa svojim iskustvima te kako bi se njihova iskustva mogla uspoređivati s iskustvima rodilja iz drugih država. 

Možda te zanima... Rodilišta u Hrvatskoj - Roda objavila podatke za sve bolnice Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.