Trudnoća 02. srpnja 2021.

Pjevačica je detaljno opisala iskustvo porođaja na stražnjem sjedištu automobila

Foto: shutterstock ; Porod u automobilu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Operna pjevačica Emily Geller Hardman pripremala se za prirodni porod u bolnici, ali porod je, kako to obično biva, prepun iznenađenja i nepredvidivih situacija....

Emily Geller Hardman (35) namjeravala je roditi drugo dijete potpuno prirodno, bez lijekova. Ali porod u bolnici - ili čak kod kuće - pjevačici očito nije bio u kartama. Umjesto toga, svoju je kćer rodila na stražnjem sjedalu automobila na autocesti u New Jerseyu.

Njezin prvorođeni sin Wesley, koji sada ima 3 godine, stigao je na svijet putem planiranog carskog reza. Tijekom druge trudnoće Emily se pripremala za prirodni porod u bolnici Danbury, udaljenoj otprilike 45 minuta od njezine kuće u Briarcliff Manor, New York.  Ali u 37. tjednu, na vjenčanju rođaka u Lancasteru u Pennsylvaniji, 14. svibnja, porodila se. "Dobivala sam puno komentara, poput onih: ples potiče trudove, znaš", kazala je. I čini se da su ljudi bili u pravu. Ubrzo nakon izlaska iz vjenčane sale oko 22:30, pukao joj je vodenjak.

Geller Hardman znala je da bi kontrakcije mogle potrajati 12 do 24 sata, pa su se ona i njezin suprug Travis Hardman vratili u krevet. Ali do 3 sata ujutro, kontrakcije su joj se pojačale. Sjeli su u automobil i krenuli prema New Yorku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Geller (@emilygeller)

Pokušavala je ostati staložena i ne stiskati, ali beba je imala druge planove...

"Tako sam odjednom osjetila vrh djetetove glave, i kažem, 'tu je glava', a on kaže "OK." I dok sam se pokušavala zaustaviti, cijelo joj je tijelo jednostavno izletjelo", rekla je. Kroz svoje opsežno istraživanje, Geller Hardman vjeruje da je ono što se dogodilo bilo nešto poznato kao fetalni refleks izbacivanja, poznat i kao Fergusonov refleks, a to je kada tijelo izbacuje bebu bez ikakvog prisilnog guranja i tiskanja s majčine strane.

"Pokušavala sam ne stiskati jer nisam htjela roditi u autu", rekla je. "Htjela sam roditi sa svojim primaljama, s doulom i, znate, u nekom ne toliko klaustrofobičnom prostoru na kotačima." No, Rosemary Claire stigla je 15. svibnja u 5:47 sati.

"Izašla je i diše, ne plače i ne vrišti, ali diše", prijetila se Emily radosnih trenutaka. „I tako sam zgrabila hrpu ručnika koje sam opet instinktivno samo uzela iz hotelske sobe na našem izlasku i zamotala je i počela trljati kako bih je pokušala stimulirati da se rasplače.  Pokušavali smo ju ugrijati, a moj suprug je brzo nazvao 911. "

Možda te zanima... 'Žeđ je stvarna': Sjećaš li se prvog pića nakon poroda? Trudnoća

Liječnici su ubrzo stigli po mamu i bebu i doveli ih u sveučilišnu bolnicu u New Jersey-u...

"Kad sada priča pričala svojim prijateljima, mnogi su zamišljali porod u automobilu prepun panike, vrisaka i kaosa.  Ali u stvarnosti, zaista je bilo prilično mirno", rekla je Emily.

“Porodi se događaju svugdje, na različitim mjestima i rijetko kada ga možemo u potpunosti kontrolirati. Mislim da je najvažnije prihvatiti trenutak i roditi u okruženju u kojem te poštuju i čuju te u kojem se osjećaš sigurno. Bez obzira na koji način rodili ”, rekla je.

Mislim da je um vrlo moćan i da si sposobna za više nego što misliš da jesi. Moć pozitivnog razmišljanja, meditacija i disanje doista mogu olakšati i one ponekad nezamislivo teške situacije", poručila je Emily.

 

Možda te zanima... 6 stvari koje će ti se dogoditi nakon poroda, a nitko ne govori o njima Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.