Beba 21. lipnja 2021.

Prognozirali su da neće preživjeti: Najranije rođena beba ikad proslavila prvi rođendan!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Beba rođena s manje od pola kilograma pobijedila je! Iako su joj liječnici davali 0 posto šanse za preživljavanje, Richard je proslavio svoj prvi rođendan, postavši najranije rođena beba ikad koja je preživjela!

Kada se Richard Scott William Hutchinson rodio pet mjeseci prerano, Guinness ga je prepoznao kao najranije rođenu bebu na svijetu. Richard je rođen u dječjoj bolnici u Minnesoti u Minneapolisu, nakon što je njegova majka Beth Hutchinson pretrpjela medicinske komplikacije koje su prouzrokovale prijevremeni porod, prenosi CNN. Rođen 131 dan prije očekivanog termina i težak manje od pola kilograma, Richard je bio toliko malena beba da su ga roditelji mogli držati na jednom dlanu.

Možda te zanima... Svaka deseta beba se rodi prerano Beba

Na prenatalnom savjetovanju, Richardovim roditeljima je rečeno da ne mogu mnogo očekivati kada je riječ o bebama rođenim tako rano. "Naš neonatološki tim im je dao 0% šanse za preživljavanje", rekla je dr. Stacy Kern, neonatologinja. "Znala sam da će prvih nekoliko tjedana Richardovog života biti teški, ali osjećala sam da će, ako uspije proći kroz to, preživjeti", rekla je Kern.

Zbog pandemije koronavirusa, Richardovi roditelji nisu mogli spavati kod njega u bolnici, a ni ostali članovi obitelji nisu ga mogli posjetiti. Tako su roditelji svakodnevno putovali od svoje kuće u St. Croix u državi Wisconsin do Minneapolisa.

"Potrudili smo se biti tu i pružati mu ljubav i podršku", rekao je dječakov otac za Guinnessovu knjigu rekorda te dodao: "Mislim da mu je to pomoglo da prebrodi ovo jer je znao da može računati na nas."

U prosincu 2020. godine, nakon što je proveo više od šest mjeseci u bolnici, Richard je konačno pušten iz bolnice i prvi puta je došao u svoj dom. "Dan kada je Richard otpušten bio je zaista poseban dan. Sjećam se da sam ga podigla iz krevetića i držala u naručju očiju prepunih suza", kazala je Kern.

"Nisam mogla vjerovati da je to isti onaj dječačić koji je nekoć bio toliko bolestan, da sam se bojala da možda neće preživjeti. Isti taj dječačić koji mi je nekad stajao na dlanu, s kožom toliko prozirnom da sam mogla vidjeti svako rebro i organ u njegovom majušnom tijelu. Nisam ga mogla ne stisnuti i reći mu koliko sam ponosna na njega", izjavila je Kern.

Petog lipnja, mali je borac proslavio svoj prvi rođendan okružen obitelji i ponosim roditeljima. "Ponekad mi se sve ovo čini kao san", kazala je Beth, dječakova majka te dodala: "Još uvijek smo iznenađeni, ali i presretni. Sretni smo i što možemo podijeliti njegovu priču kako bismo podigli svijest o mnogim prerano rođenim bebama".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NoticiasCG (@noticiascg)

 

Možda te zanima... Fotografije koje pokazuju bol roditelja prerano rođenih beba Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.