Trudnoća 15. srpnja 2021.

Ispovijest novopečene mame: "Suprug me svakodnevno počeo ispitivati kada ću izgubiti kilograme..."

: Tijelo nakon poroda
Foto: Instagram ; Prihvaćanje tijela nakon poroda
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Stres zbog njegovog neprestanog isticanja toga ili promatranja svega onoga što jedem natjerao me da dobijem kilograme unatoč tome što sam se jako trudila da smršavim."

Mnogi ljudi imaju problem s prihvaćanjem sebe i svojeg tijela. Jedan od izazovnih trenutaka u životu žene jest i prihvaćanje tijela tijekom i nakon trudnoće. U to se uvjerila i jedna novopečena mama koja se godinama kao dijete borila s maltretiranjem vršnjaka zbog težine.

Problemi s težinom

Stres prouzrokovan zadirkivanjem rezultirao je debljanjem tijekom tinejdžerskih godina. Kada je napokon završila srednju školu, njezin se odnos s vlastitim tijelom opet promijenio - i napokon se osjećala ugodno u vlastitoj koži. No onda je zatrudnjela, rodila dijete i ponovno se našla u problemima, a suprug joj nije olakšavao situaciju, prenosi Cafemom.

"Rodila sam prije otprilike četiri mjeseca", napisala je na Redditu te dodala: "Moj suprug je bio stvarno opsjednut mojom težinom još prije nego što sam zatrudnjela. Rekla sam mu da ću sama smršavjeti, ali da mora prestati biti toliko opsjednut i prestati pitati svaki drugi dan koliko kilograma imam."

Možda te zanima... Mama je objavila neretuširane fotografije tri mjeseca nakon poroda, prozvali su je da je lijena i debela Trudnoća

Laži za supruga...

Kako kaže, situacija se pogoršala nakon što je rodila. Tada ju je suprug, koji ni sam nije vitak, svakodnevno počeo ispitivati kada će izgubiti kilograme. "Pa, stres zbog njegovog neprestanog isticanja toga ili promatranja svega onoga što jedem natjerao me da dobijem kilograme unatoč tome što sam se jako trudila da smršavim", istaknula je.

Kada ju je suprug posljednji put pitao za njezinu kilažu, odlučila mu je lagati. "Rekla sam mu da sam izgubila puno više nego što zapravo jesam (oko 15 kg), a on je bio jako uzbuđen i sretan", rekla je i dodala: "Nekako se osjećam loše što sam lagala, ali malo mi je ugodnije jer znam da bi mogao biti malo manje naporan oko moje težine jer misli da to mogu izgubiti sama."

Upitala je ljude na Redditu misle li da je pogriješila jer je lagala.

Većina je istaknula kako je suprugovo ponašanje apsolutno neprihvatljivo te su pojedinci otišli toliko daleko da su novopečenoj mami predložili da napusti supruga.

"Život s osobom koja je opsjednuta vašom težinom je osuđen na propast", napisala je jedna žena te dodala: "To će vam uništiti mentalno zdravlje. Trebate sve to zaustaviti ili se odseliti. To je to. Nema drugog izbora."

"Ako to već niste učinili, morate sjesti i ozbiljno porazgovarati o tome kako njegovi pogledi utječu na vas. Jasno dajte do znanja da ovaj snažni pritisak koji vrši na vas ne pomaže i da se mora povući. Ako odbije, bojim se da ćete morati donijeti neke teške odluke", napisala je druga.

"Žao mi je što to moram reći, ali jednostavno ste prešli iz jedne toksične situacije u drugu", istaknula je druga osoba: "Vaš muž zaista nije ništa bolji od djece koja su vas maltretirala u srednjoj školi i morate prekinuti ovaj krug, ako ne samo zbog sebe, a onda zbog svog djeteta. Vaš muž ima neke ozbiljno štetne, seksističke stavove o težini, a to će negativno utjecati na vaše dijete."

"Rekli ste da je maltretiranje prestalo kada ste završili srednju školu, ali nije. Sad ste u braku s nasilnikom. Ovo je apsolutno užasno. Ne mogu zamisliti da me itko, posebno moj partner, maltretira zbog kilograma koji su mi ostali nakon trudnoće", glasio je jedan od komentara.

 

Dijastaza trbušnih mišića Možda te zanima... Dijastaza trbušnih mišića: Što je, kako je prepoznati i koje su najbolje vježbe? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.