Trudnoća Beba u trbuhu 21. travnja 2016.

Održavali majku na životu 55 dana kako bi spasili bebu

beba inkubator
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnica je znala da ima tumor mozga, ali nije pristala na operaciju zbog bebe u trbuhu. Zbog tumora je završila bez moždane aktivnosti i liječnici su je držali na aparatima 55 dana dok se dječak nije dovoljno razvio kako bi ga mogli poroditi carskim rezom

Nevjerojatna priča dolazi iz Poljske. 41-godišnja trudnica imala je tumor mozga i nije pristala na operaciju zbog rizičnosti za nerođenu bebu. Na kraju je tumor izazvao neizlječivo oštećenje mozga. Dovedena je u bolnicu u studenom, bez svijesti i bez aktivnosti mozga. Tad je bila trudna 17. tjedana i stavljena je na aparate za održavanje života zbog trudnoće. Liječnici Sveučilišta Wroclaw držali su je na životu 55 dana, dok su čekali da se beba razvije. 

Dječak je rođen carskim rezom u 26. tjednu, kad su liječnci procijenili da mu je život u opasnost. Težio je 1 kilogram i proveo je 3 mjeseca u inkubatoru. Odmah nakon rođenja, majci su isključili aparate za održavanje života i proglašena je mrtvom.  Dječak je sad pušten kući kod svoje obitelji.

Žena u komi rodila je zdravo dijete i doji!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.