Trudnoća Beba u trbuhu 04. veljače 2020.

Koja će imena za bebe biti najpopularnija 2020. u Hrvatskoj?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznaj koje bi žensko i muško ime moglo zavladati ove godine prema analizi portala znacenje-imena.com

Kao što je portal znacenje-imena predvidio i prije par godina, ime Mila u uzlaznoj je putanji u Zagrebu. Mila je najčešće domaće ime koje je popularno i širom svijeta. Tako je u Njemačkoj Mila pravi hit . 

5 znakova da si odabrala najbolje ime za svoju bebu

Koje je značenje imena Mila?

Ime Mila je nastalo od riječi istoimene riječi "mila“, i nekada davno je izražavalo želju roditelja da im kćerka bude umiljata, mila, srcu draga. Mnoga slavenska imena sadrže element "mil",  što znači "milostiva, draga". Mila se zato često tumači zapravo i kao umiljati oblik ostalih slavenskih imena, uključujući  najpoznatija Milena, Milica i muški oblik imena – Milan, koji je kao i Milena osvojio top liste najpopularnijih imena za novorođene  diljem svijeta. 

Što se tiče muških imena, Borna ima šanse da se i ove godine da se nađe u prvih deset imena, a za djevojčice s portala značenje-imena očekuju da će se vodećoj desetorici priključiti i Mila. 

Možda te zanima... 8 stvari na koje moraš paziti kad biraš ime za bebu Trudnoća

Koje je značenje imena Borna?

Dva su tumačenja ovog imena. Po prvom rasprostranjenom tumačenju, porijeklo imena Borna je perzijsko, a znači mladolik, mlad. Danas je ovo ime rasprostranjeno u Iranu. U Hrvatskoj je ime prisutno od 9. stoljeća. Borna je bio knez Primorske Hrvatske, koji je područjima Dalmacije i Liburnije, kao i Gacke, vladao od otprilike 810. do 821. Po drugom tumačenju ovo ime je, kao i ime Boris, Borislav, Borko itd. slavenskog porijekla izvedeno od glagola "boriti se"..

Strana imena poput Max, Lucas, Maya, Emma, Noemi će biti u modi još koju godinu, a onda će nestati. "Nestat će mnoga pomodna imena koja se danas čine vječnima, kao što se u općem jeziku stoljećima ne mijenjaju riječi majka, ruka, noga ili prijatelj, a turcizme su smijenili germanizmi, pa germanizme galicizmi, pa galicizme anglizmi, a anglizme će tko zna što?", rekao je za portal Znacenje-imena Domagoj Vidović, hrvatski onomastičar. 

Hoće li se ove prognoze obistiniti, preostaje nam samo za vidjeti. U svakom slučaju, ideja za lijepo ime uvijek dobro dođe! 

Ženska imena koja su bila najpopularnija u 2019.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

1. Mia
2. Lucija
3. Nika
4. Ema
5. Ana
6. Sara
7. Marta
8. Eva
9. Petra
10. Elena

Možda te zanima... Ova su imena najpopularnija u Hrvatskoj u posljednjih 100 godina Roditelji


10 najpopularnijih muških imena u 2019.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

1. Luka
2. David
3. Petar
4. Jakov
5. Ivan
6. Matej
7. Leon
8. Mateo
9. Mihael
10. Filip

Možda te zanima... 10 prekrasnih tradicionalnih imena koja zaslužuju staru slavu Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Spomenko

    Lako zarađujem svaki tjedan 4000 do 7000 eura samo radeći jednostavne poslove od kuće. Prošli mjesec sam od ovog posla zaradio 26495 eura. Nevjerojatno je i jednostavno raditi, a redoviti prihod od toga. Predlažem svima vama da se trenutno pridružite ovom poslu kao dio radnog vremenA i zaradite više od prihoda od punog radnog vremena ako slijedite ovu vezu. ……….>>>>>>>>> www.Dollars7.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.