28. travnja 2015.

Top 15 jelovnika za dijabetičare

dijabetes
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U posebnom prilogu 24sata posvećenom šećernoj bolesti pročitajte savjete o prehrani i popise kalorijskih vrijednosti namirnica

Upravo dijeta kakve se moraju pridržavati oboljeli od dijabetesa idealna je i za svakodnevnu prehranu zdravih, smatraju liječnici. Stoga zavirite u 15 najboljih jelovnika koje sutra donosimo u posebnom besplatnom prilogu o dijabetesu. Svaki jelovnik sadržava prijedlog za doručak, ručak i, večeru, te dva zdrava međuobroka. Uz to, provjerite koliko šećera unosite u organizam prema popisu kalorijskih vrijednosti namirnica, te proučite tablicu s optimalnim unosom šećernih vrijednosti na dan. Ovaj tjedan pozabavit ćemo se raznim vrstama hrane, te kako složiti idealan obrok ako imate povišeni šećer.

Bez obzira na to imate li problema s razinom šećera u krvi ili se osjećato zdravo, pozitivne promjene u prehrani, kakve će vam donijeti prijedlozi iz dijabetičkih jelovnika, neće vas zaobići. S više voća i povrća, vlakana i kontroliranim unosom šećera imat ćete više energije, a koža će vam biti sjajnija i zdravija. Posebni prilog o dijabetesu i ovaj tjedan potražite na stranicama Panorame.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.