Školarci Zdravlje osnovnoškolca 21. ožujka 2018.

Što napraviti kad 7-godišnjakinja tijekom noći mokri u krevet?

djevojčica curica spavanje krevet noć
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon smanjenje konzumacije vode prije spavanja, dizanja po noći, vježba opuštanja, neko vrijeme se to svelo na jedno dizanje po noći i do jutra je djevojčica bila suha, ali je zatim ponovno počelo noćno mokrenje. Što učiniti?

Imam curicu staru 7 godina koja i dalje mokri u krevet po noći jer prečvrsto spava. Bili smo na ultrazvuku kad je imala 5,5 godina i sve je bilo u redu. Nakon što smo sve probali (smanjili konzumaciju vode prije spavanja, dizanje po noći, radili vježbe opuštanja, pisali dnevnik mokrenja), neko vrijeme se to svelo na jedno dizanje po noći i do jutra je bila suha. Bili smo i u bolnici na pregledu i tamo su nalazi bili u redu. Pelenu smo skinuli s 2,5 godine i sve je u redu po danu. Ne vjerujem da je to psihološki jer se mi s tim borimo i prije nego je dobila mlađu sestru. S drugom curicom nema problema. Nadam se da mi možete dati kakav savjet kako dalje? 

dijete, dječak, krevet Možda te zanima... Noćno mokrenje kod djece: uzroci i liječenje Vrtić

Noćno mokrenje kod djeteta nakon navršenih 5 godina se liječi. Etiologija enureze je multifaktorijalna. Najčešći razlozi su nedovoljna količina noćnog lučenja antidiuretskog hormona, smanjen kapacitet mokraćnog mjehura, te čvrst san. Oni se međusobno isprepliću. Svakako se trebate javiti na pregled nekome od nefrologa, koji se uže bavi noćnim mokrenjem, kako bi se krenulo sa liječenjem.

Zašto dijete piški u krevet?

djevojčica spavanje Možda te zanima... Što učiniti kada dijete svaki dan mokri u krevet? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.