Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 27. srpnja 2017.

Što učiniti kada dijete svaki dan mokri u krevet?

djevojčica spavanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mamu petogodišnje djevojčice zanima kako dijete odviknuti od noćnog mokrenja u krevetu. Pročitajte odgovor pedijatrice nefrologije Ive Palčić iz Poliklinike za dječje bolesti Helena

Imam curicu od pet godina. Skinula se iz pelena s dvije i pol godine te je počela piškiti u krevet kad je dobila sestru. Onda smo opet nekako odvikli od toga i bilo je jedno vrijeme super, da bi sad počela mokriti u krevet. Sestra joj ima dvije i pol godine i ona se odvikla prije pola godine i nema nikakvih problema s njom. Bili smo kod doktora provjeriti je li možda prehladila mjehur, međutim sve je u redu. Ona se svaki dan popiški u krevet. Ne znam kako doprijeti do nje, želim joj pomoći, ali ne znam u čemu je problem i griješim li ja možda?

Kod vaše se djevojčice radi o noćnoj enurezi ili noćnom mokrenju. Kako niste naveli je li razdoblje suhoće bilo dulje od šest mjeseci ne mogu reći da li se radi o primarnoj ili sekundarnoj noćnoj enurezi čiji se uzroci katkad razlikuju, ali postoje i preklapanja.

dijete, dječak, krevet Možda te zanima... Noćno mokrenje kod djece: uzroci i liječenje Vrtić

S obzirom da djevojčica ima pet godina i isključili ste uroinfekciju preporučujem da se javite na pregled dječjem nefrologu kako bi se vidjelo o čemu se radi, učinile odgovarajuće dijagnostičke pretrage i započelo liječenje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.