Školarci 07. kolovoza 2024.

Tata podijelio predivnu to-do listu koju su mu sastavile kćeri: 'Slomio si mi srce!'

Foto: Reddit
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudimo se oko svega što činimo za djecu, a nekad nismo ni svjesni što zapravo oni očekuju i žele od nas – nekad je to tako jednostavno i tako lako ispunjivo da ne možemo vjerovati…

Od jutra do večeri nekad provedemo dan smišljajući što sve trebamo napraviti za našu djecu. Treba li što nabaviti, trebamo li više vremena provesti onako ili ovako, što ćemo im skuhati za ručak, što bi ih moglo malo razveseliti, pa kad krene škola mislimo na to da stignemo sve u danu, pa da ih potaknemo na učenje… Dani su nam ispunjeni popisima raznih zadataka u našoj glavi, u našim mobitelima, na magnetnim pločama.

Možda te zanima... Potpuno sablasno: Roditelji podijelili dječje izjave zbog kojih ih još prolazi jeza Vrtić

A to-do lista naše djece, ako malo bolje razmislimo o tom, sigurno je drukčija od naše. No, o tom rijetko razmišljamo jer – smo u utrci s vremenom ispuniti sve stavke na onoj našoj to-do listi. Jedan tata tako je podsjetio mnoge na ovu drugu perspektivu kad je objavio to-do listu koju su napravile njegove kćeri, a jedna mu je posebna uputa na listi stvorila poseban pritisak, rekao je kasnije za Newsweek.

Tata Matt Ward objasnio je u svom postu na Redditu da su kćeri zamijenile uobičajeni popis zadataka koji mu ostavlja supruga Rachael.

„Moja je žena uvijek pravila dobar stari popis na ljepljivoj ceduljici ili komadu papira koji je visio na hladnjaku. Znate, normalne stvari poput 'popravi vrata na šupi' ili 'stavi novu policu u sobu od cura'," rekao je ovaj otac dvoje djece. Kasnije su se 'apgrejdali' na ploču za pisanje i brisanje.

No, jednog je dana tatu dočekao malo drukčiji popis – njegove kćeri, Katie (10) i Emily (7) napravile su svoj popis za tatu. I taj je popis tati natjerao suze na oči – one dobre suze – i podsjetio ga na neke važne stvari u životu…

Bez posebnog redoslijeda, njegovi novi zadatci bili su:

  • Budi sretan tata
  • Radi stvari koje tata radi
  • Nabavi cupcakese (a tu je i mala strelica ispod koja upućuje na to da ih nabavi „bez razloga“)
  • Budi vrlo, vrlo smiješan!

Wow! Kako nas djeca vide i što nam žele poručiti! Nekad se stvarno začudimo i ostanemo bez teksta.

My daughters made me a new to do list 😁
byu/ElectroMatt333 inMadeMeSmile

„Kada je moja žena radila svoj uobičajeni popis obaveza za mene, kćeri su to vidjele i pitale mogu li napraviti svoju verziju popisa obaveza za mene“, rekao je tata Ward za Newsweek.

Ovaj otac dvoje djece rekao je da su njegove kćeri mislile da dovoljno i previše radi, te da su željele napraviti za njega zabavnu listu.

„Uvijek mi crtaju slike ili izrađuju čestitke kad se vratim kući s posla. Najbolji dio mog dana je povratak kući i veliki zagrljaj mojih djevojaka“, rekao je Ward kao tata osjetljiv na svoje curke.

U komentarima se javila jedna mama kojoj je muž umro ranije ove godine i pozvala Warda da „kupi te proklete kolače“. Ovako je napisala: „Plačem na sav glas. Muž mi je umro u siječnju i ostavio je mene i naše dvoje djece. Moja kći stalno priča o svom tati i nedostaje joj.“

Druga je komentatorica napisala: „Nisam. Trebala. Pročitati. Ovaj. Post! Slomio si mi srce!“.

U svojoj idućoj objavi na Redditu, Ward je podijelio da je zapravo ispunio zahtjev za cupcakes-bez-razloga.

Update: I got the no reason cupcakes!!!
byu/ElectroMatt333 inMadeMeSmile

Možda bismo češće trebali donositi svojoj djeci te cupcakes bez razloga… No, ipak, poseban je pritisak na njega radio posljednji zadatak na popisu - da bude ne samo smiješan, nego vrlo, vrlo smiješan. 

Možda te zanima... 'Ovo su najbolji parovi imena za blizance koje smo čuli!' Na Redditu podijelili zanimljive i primjenjive kombinacije Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.