Školarci Slobodne aktivnosti 13. listopada 2017.

Velika postignuća malih genijalaca iz Popovače

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Robotičko informatički klub Popovača od svog osnutka doprinosi razvitku i promicanju tehničke kulture te postiže izvanredne rezultate u radu s djecom u području robotike i informatike

Robotičko informatički klub Popovača osnovan je 2011. godine i broji 20-tak aktivnih članova. Dosad je iznjedrio mnoštvo županijskih i državnih prvaka na natjecanjima iz informatike i robotike te osvajače medalja na međunarodnim natjecanjima iz raznih STEM disciplina, a kroz njihove radionice prošlo je više od tisuću učenika širom Hrvatske.

 | Author: promo Foto: promo

Članovi kluba su djeca i voditelji kluba, odnosno mentori koji su ujedno i stručne osobe - učitelji, profesori, inženjeri telekomunikacija i informatike te programeri, a ciljevi kluba su upoznavanje djece s modernim tehnologijama i edukacija u njihovom korištenju. 

Aktivnosti kojima se Robotičko informatički klub Popovača bavi: 

  • Razvoj aplikacija za učenje, igru i zabavu za smartphone / tablet / kinect platforme, praćenje vrhunskih komunikacijskih tehnologija, te razvoj informatičkih i robotičkih potencijala osnovnoškolske djece i postizanje vrhunskih rezultata na natjecanjima i smotrama

 | Author: promo Foto: promo

  • Svaki tjedan tijekom školske godine mentorski rad sa nadarenom djecom od 1. do 8. razreda osnovne škole u području informatike (programiranje Logo i C++) te svaki tjedan školske godine radionice robotike (konstrukcija i programiranje Fisher, Mindstorm i Arduino robota)
  • Omogućavanje sudjelovanja na svim natjecanjima i smotrama robotike, informatike i inovacija, te kampovima za poticanje i razvoj darovitosti

 | Author: promo Foto: promo Sve aktivnosti Robotičko-informatičkog kluba isključivo su u funkciji razvoja potencijala djece i njihovog kreativnog izražavanja u području programiranja i robotike, a svakako treba istaknuti vrhunske rezultate djece s obzirom na minimalna dostupna materijalna sredstva.

Kao posljednji događaj svakako treba izdvojiti radionicu Logo programiranja, koja se je održala 11.10. u Popovači, u sklopu EU tjedna kodiranja, a koju je klub organizirao uz podršku TechSoup Balkans.

Detaljnije informacije o klubu možete pročitati na njihovoj službenoj stranici ili posjetite Facebook stranicu

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.