Školarci Slobodne aktivnosti 06. travnja 2020.

Predivno: Brat i sestra susjedi u samoizolaciji priredili koncert

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovo dvoje djece iz Ohija koji će održati violončelistički koncertu za starijeg susjeda u karanteni je ono što danas moraš vidjeti

Dok se koronavirus nastavlja širiti po cijelom svijetu, možemo reći da nije sve tako crno. Ljudima se stalno govori i upućuje na društveno distanciranje, što znači napustiti sve, osim najpotrebnijih izlazaka, i odustati od druženja bilo koje vrste. Iako je to najbolje sredstvo s kojim se moramo boriti protiv širenja koronavirusa, ne možemo poreći da se zbog socijalnog distanciranja osjećamo prilično usamljeno i izolirano.

Da malo vratimo nadu, ipak, postoje priče koje dolaze iz cijelog svijeta i pokazuju kako ljudi gledaju i pomažu svojim susjedima i prijateljima - na daljinu - poput ovo dvoje djece iz Ohija, koji su svojim susjedima priredili koncert za violončelo na trijemu.

dijete igra lutke Možda te zanima... Ideje za kreativne igre kod kuće: Lutkarske predstave, smišljanje priča, izrada slikovnice, igre s loptom Vrtić

Devetogodišnji Taran Tien i njegova šestogodišnja sestra Calliope odlučili su razveseliti susjedu koja živi u kući preko puta njihove. Budući da je u samoizolaciji zbog koronavirusa, odlučili su pred njezin trijem donijeli svoja violončela i priredili joj improvizirani koncert.

Djeci je učitelj glazbe u školi rekao da kod kuće vježbaju "kao da imaju koncert", pa su njih dvoje zajedno s mamom zaključili kako bi bilo dobro to napraviti vani i tako bar malo oraspoložiti 78-godišnju susjedu Helenu Schlam. Schlam je za vrijeme koncerta nakratko i izašla, ali je brata i sestru odslušala sa 'sigurne udaljenosti'. 

Možda te zanima... 'Talent za glazbu ima svako dijete, to je naše prirodno stanje od rođenja' Vrtić
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.