Školarci Slobodne aktivnosti 25. rujna 2019.

Postani Kompić, doniraj i usreći djecu!

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Kompići' je trajna humanitarna akcija doniranja računala i IT opreme. Nakon što se očiste i slože, spremna računala doniraju se potrebitoj djeci, domovima za nezbrinutu djecu, udrugama, vrtićima..., a kome će oprema biti donirana možeš predložiti i sama

Kao spoj dugogodišnjeg poslovnog iskustva i želje za pomaganjem onima kojima to treba, IT tim stručnjaka okupljenih u tvrtci IDE3! osnovali su 'Kompiće'. 'Kompići' je trajna humanitarna akcija doniranja računala i IT opreme. Pokrenuta je iz dva glavna razloga - kako bi pomogli, prvenstveno, djeci, ali i kako bi očuvali naš planet i prirodu koja nas okružuje.

 | Author: Promo Foto: Promo "Kroz svakodnevni rad nailazimo na računalnu opremu koja se baca, a mogla bi nekome služiti još godinama. Upravo to nas je potaknulo na akciju, a brojni naši klijenti rado su nam se pridružili. Iza sebe imamo već puno uspješno odrađenih donacija i ne namjeravamo stati! Pridružite nam se i vi! Jer nema ljepšeg od pomaganja djeci i potrebitima", istaknuli su osnivači.

Što donirati?

IT opremu - poput računala, laptopa, monitora, tipkovnica, miševa, printera, projektora i sl. koji više nisu u upotrebi ili će ih uskoro zamijeniti nova oprema. Važno je da oprema radi (manji kvarovi mogu se otkloniti), da nije prestara (ne starija od 5 - 6 godina), da podržava nove operativne sustave, da je očišćena od prljavštine i prašine.

Monitori trebaju biti tankih ekrana, a printeri imati barem USB priključak/WiFi pristup i sadržavati dovoljno tinte u tonerima da ih se može testirati. Imaj na umu da se oprema donira i da je u cilju da ta ista oprema može trajati i da se može koristiti što dulje.

Kada i gdje mogu dostaviti donacije?

Ako imaš računalo, monitor, tipkovnicu... koja ti više nije potrebna ili ju više ne koristiš, javi se na e-mail donacije@ide3.hr. Svakim radnim danom od 9 do 16 sati u urede tvrtke IDE3 d.o.o. na adresi Ul. Farkaša Vukotinovića 4, Zagreb (zgrada Novinarski dom).

 | Author: Promo Foto: Promo

Slažu računala

IT tim 'Kompića' će napraviti procjenu trenutnog stanja uređaja, a zatim se potruditi osposobiti ga za rad. S diskova će u potpunosti ukloniti sve podatke.

Spremna računala doniraju se potrebitoj djeci, domovima za nezbrinutu djecu, udrugama, vrtićima..., a kome će oprema biti donirana možeš predložiti i sama. Također, možeš i prisustvovati predaji donacije. Potvrdu o primitku donacije potpisuju svi primatelji pa je svi donatori mogu dobiti bez problema.

Pridruži se i ti jer radost dječjih lica govori sve!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.